Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Basha: Η απελευθέρωση της βίζας έγινε για να μπορέσουν οι Τσάμηδες να δουν τις περιουσίες τους!


Μπορεί η προεκλογική συγκέντρωση των Τσάμιδων να είναι από μόνη της είδηση, αλλά και τα όσα προέκυψαν απ’ αυτή είναι εξίσου σημαντικά και κυρίως προκλητικά.

Στα εγκαίνια της προεκλογικής εκστρατείας του Τσάμικου κόμματος PDIU έδωσε το παρών και οLulzim BASHA, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας και νυν
υποψήφιος δήμαρχος Τιράνων με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα (PD) στηριζόμενο από το Τσάμικο κόμμα.
Σ’ αυτή την προεκλογική συγκέντρωση ο BASHA τόνισε πως το «Τσάμικο Ζήτημα» θα επιλυθεί στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων.

«Αξιότιμα μέλη του PDIU, υποστηρικτές του «Τσάμικου Ζητήματος», αυτού το θεμελιώδους ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μπορεί, πρέπει και θα επιλυθεί σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις»,δήλωσε ο Μπάσα.

Περαιτέρω ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος δήλωσε ότι κατήργησε τη βίζα για τη διέλευση των Αλβανών πολιτών ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μπορέσουν οι Τσάμιδες να δουν τις περιουσίες τους. Δηλαδή θέτοντας ως αυτοσκοπό της εξωτερικής πολιτικής της Αλβανίας την επιστροφή των Αλβανο-Τσάμιδων στην Ήπειρο!

«Σήμερα οι πολίτες της Τσάμικης κοινότητας είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους χωρίς κανένα εμπόδιο.»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και αντίπαλος του Ράμα για το Δήμο των Τιράνων έκανε έκκληση πέραν της αριστεράς και δεξιάς.

«Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι δεν είμαστε εδώ σήμερα ως αριστεροί ή δεξιοί, ως κεντρώοι ήεξτρεμιστές!!!, είμαστε όλοι πολίτες των Τιράνων, οι οποίοι θέλουν να εργαστούν για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου