Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αλβανία: Ακόμη μια βομβιστική επίθεση με πολιτικά κίνητρα.


Ενώ δεν πέρασε καλά – καλά μια μέρα από την προηγούμενη βομβιστική επίθεση σε κομματάρχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Πογραδέτς, μια νέα πράξη πολιτικής βίας ήρθε για να συνεχίσει τον κύκλο των εκατέρωθεν επιθέσεων ενόψει των εκλογών της 8ης Μαΐου.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας ισχυρή έκρηξη εκρηκτικών τάραξε την οικία του υποψηφίου για το 7ο δημοτικό διαμέρισμα των Τιράνων με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, Εριόν Κόκα. Την ώρα της επίθεσης στην οικία βρισκόταν ο υποψήφιος μαζί με τη σύζυγό του, τα παιδιά καθώς και τους παππούδες, οι οποίοι εμβρόντητη ξύπνησαν από των εκκωφαντικό θόρυβο της έκρηξης.

Όπως λέει ο υποψήφιος, ποτέ στο παρελθών δεν είχε προβλήματα και για πρώτη φορά με αφορμή την υποψηφιότητά του έπεσε θύμα τέτοιας επίθεσης. «Είναι εξτρεμιστικές εκφάνσεις του πανικού του Μπερίσα, ενόψει της εκλογικής ήττας. Η φόβος είναι η τελευταία ελπίδα του καθεστώτος που μέσω των πιέσεων προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να ψηφίσει » είπε ο Ράμα, στοχοποιώντας ευθέως τον Σαλί Μπερίσα για την επίθεση. Την συμβάν καταδίκασε και ο πολιτικός του αντίπαλός στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου