Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Θα συμβιβαστούν οι Κατωδροπολίτες με το MEGA και την υποψηφιότητά του;


-          η υποψηφιότητα Μπαρούτα υποτιμά βάναυσα το επίπεδο παιδείας και μόρφωσης των Κατωδροπολιτών
-          οι Κατωδροπολίτες δεν θα χαρίσουν την τοπική αυτοδιοίκηση στο Σαλί Μπερίσια
 Το ερώτημα που τίθεται στον Κατωδροπολίτη είναι απλό και έχει δυο πλευρές: κατά πόσο ανταποκρίνεται η υποψηφιότητα του κ. Λευτέρη Μπαρούτα στο γενικότερο επίπεδο της Κάτω Δρόπολης πρώτο και δεύτερο το πολιτικό σκέλος που αφορά το ίδιο το κόμμα ΜΕΓΚΑ ως κατασκεύασμα  του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσια.

Οφείλομε κάποια πράγματα να τα λέμε έξω από τα δόντια προτιμώντας να δυσαρεστήσομε κάποιους συμπατριώτες μας, παρά να αφήσομε τους ανθρώπους που είναι δεμένοι στο άρμα των πολιτικών συμφερόντων του Μπερίσα και ειδικά του αλβανικού εθνικισμού, να δώσουν τη χαριστική βολή στην κοινότητά μας.
Κακά τα ψέματα, η υποψηφιότητα που ο Ξέρρας  ( με το μανδύα του ΜΕΓΚΑ) επιδιώκει να κάνει  άρχοντα της Κάτω Δρόπολης υποτιμά βάναυσα το επίπεδο παιδείας και μόρφωσης του συνόλου των Κατωδροπολιτών κι άλλο τόσο των Δερβιτσιωτών.
Δεν είναι απλά η έλλειψη βασικής παιδείας του υποψηφίου (ούτε τη μέση εκπαίδευση δεν έχει τελειώσει), δεν είναι απλά η παντελής έλλειψη κάποιας πείρας ενασχόλησης με τα κοινά ή τη διοίκηση, παρά  η σκοπιμότητα του υπουργού της κυβέρνησης Μπερίσα προς εξυπηρέτηση καθαρά κομματικών και προσωπικών συμφερόντων.
Θα μπορούσε πολύ καλά ο Ξέρρας να τον προωθούσε για δημογέροντα της Δερβιτσάνης ή έστω υποψήφιο για το Συμβούλιο της Επαρχίας, θα μπορούσε πολύ καλά εφόσον τυγχάνει να είναι στο στενό του οικογενειακό περιβάλλον να του έδινε ορισμένες δουλειές.
Είναι υποτιμητικό, αν όχι προσβλητικό προς όλους τους κατοίκους της Κάτω Δρόπολης  το γεγονός πως ο κ. Ξέρρας, εκμεταλλευόμενος πρωτόγονα την εξουσία που του προσφέρει ο Σαλί Μπερίσια, θέλει να κάνει έπαρχο έναν συγγενή του για να προωθήσει τα οικονομικά και τα πολιτικά του συμφέροντα.
Το ΜΕΓΚΑ, έστω για τα προσχήματα, όφειλε να κατεβάσει κάποιον που θα ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις και το επίπεδο  των Κατωδροπολιτών. Δεν το έπραξε όμως. Δεν μπορούσε άλλωστε να το πράξει επειδή οι άνθρωποί του δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μικρά ανθρωπάκια στην υπηρεσία του Σαλί Μπερίσια  και του αλβανικού κράτους.
Αυτό είναι και το δεύτερο σκέλος.   Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον πως το αυτοαποκαλούμενο «ελληνικό κόμμα» δεν έχει τίποτα το ελληνικό. Εκτός από τους ανθρώπους που είναι συμπατριώτες μας: απλά είναι σχεδόν όλοι τους υπάλληλοι (αν δεν συμβαίνει κάτι χειρότερο) του αλβανικού κράτους.
Το κόμμα αυτό, για να είμαστε πιο ακριβείς ο Ξέρρας και το στενό του οικογενειακό,  πολιτικό  και πελατειακό  περιβάλλον, εδώ και ένα χρόνο έχει λάβει καθαρή εντολή από τον ίδιο το Μπερίσια ώστε με κάθε μέσο και τρόπο να εξουδετερώσει την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, θεωρώντας τα δυο αυτά πολιτικά σχήματα  βασικά εμπόδια για τη διείσδυση στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Το πρώτο βήμα το επιδιώκει τώρα για να ρίξει στα χέρια του και την τοπική αυτοδιοίκηση με απώτερο στόχο τον πλήρη έλεγχο των περιουσιών και την αλλοίωση  της πληθυσμιακής σύνθεσης του χώρου.
Οι Κατωδροπολίτες δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, οι Κατωδροπολίτες δεν θα χαρίσουν με τα χέρια τους τις περιουσίες που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους.
 πηγή: Η Φωνή της Ομόνοιας 20 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου