Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΤΙΜΑΜΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ


Με την συμπλήρωση των 97 ετών από την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και την αναγνώριση της Αυτονόμου Πολιτείας της Ηπείρου ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας <<Ο ΠΥΡΡΟΣ>> δηλώνει δυναμικό παρόν στην εκδήλωση που λαμβάνει χώρα το Σάββατο 21 Μαΐου μπροστά από το μνημείο του ΘΥΜΙΟΥ ΛΙΟΛΗ στην Κρανιά Αγ. Σαράντα καθώς και στην ετησία καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει η Μητρόπολη Κονιτσης την Κυριακή 22 Μαΐου στο Δελβινάκι Ιωαννίνων .Με την παρουσία μας αυτή τιμάμε τους αγώνες των προγόνων μας για αυτονομία και ελευθεριά κρατώντας άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.Κάνουμε γνωστό στην πολίτικη εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου ότι το πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν είναι ένα ουτοπικό ιστορικό γεγονός άλλα η βάση για την χάραξη των πολίτικων διεκδικήσεων του Ελληνισμού.
Τα δικαιώματα μας δεν είναι χαλί να τα πατάτε ούτε διαπραγματεύσιμο χαρτί για υπόγειες συμφωνίες.Η παρουσία όλων μας θα είναι μια βροντερή φωνή στην ένοχη σιωπή.


Φωτογραφία από την επίσημη ανακύρηξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο Αργυρόκαστρο (1η Μαρτίου 1914). Εικονίζονται ο πρόεδρος, τα μέλη, στρατιωτική και πολίτες μαζί με την σημαία της αυτονομίας. Στο βάθος ο ποταμός Δρύνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου