Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Έκκληση από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

 Να σεβαστούν την εκλογική διαδικασία και να παραμείνουν ήρεμοι, κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες και τα μέλη των πολιτικών κομμάτων στην Αλβανία ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Γκόρντον.
Σε δηλώσεις του στη "Φωνή της Αμερικής", ο κ. Γκόρντον υπογράμμισε ότι "οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Αλβανία". Σημείωσε δε, ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει να λειτουργήσει με συνεκτικό και διάφανο τρόπο, σε πλήρη συμβατότητα με το νόμο, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να διασφαλίσει την ακεραιότητα του θεσμού αυτού.


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι Αλβανοί πολίτες δικαιούνται μια σταθερή και ευημερούσα δημοκρατία, στη βάση των παγκόσμιων αξιών και της έννομης τάξης. Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη στην Αλβανία μεταξύ του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Αφορμή για τις διαστάσεις που έχει πάρει η αντιπαράθεση ήταν η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να αξιοποιήσει, για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Τιράνων, και τις ψήφους που βρέθηκαν στην κάλπη για τους δημοτικούς συμβούλους και όχι σε αυτήν για το δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου