Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εξαιτίας των τοπικών εκλογών Σε πολιτικό αναβρασμό βρίσκεται η Αλβανία!


Έκκληση για ηρεμία κάνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται η Αλβανία, αφού σχεδόν δυο εβδομάδες μετά τις Δημοτικές Εκλογές (στις 8 Μαΐου) δεν έχουν βγει τα τελικά αποτελέσματα! Χθες, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος μπλόκαραν αρκετές λεωφόρους στην Αλβανία, κατηγορώντας το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα για παράνομη ανατροπή των αποτελεσμάτων!
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την εθνική οδό που συνδέει τα Τίρανα με το λιμάνι του Δυρραχίου, ενώ έστησαν οδοφράγματα κοντά στις πόλεις Φιέρι και Λέζα.
Οι συγκρούσεις δεν λείπουν, μεταξύ υποστηρικτών των δυο μεγάλων κομμάτων, όπως αυτή που έγινε την Τετάρτη, όταν εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές, συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το κτίριο της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών.


Έκκληση για ηρεμία
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Catherine Ashton έκανε έκκληση για ηρεμία, ζητώντας από τα δυο κόμματα να επαναλάβουν τον διάλογο. Σημείωσε, ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας δείχνουν «τον εύθραυστο χαρακτήρα της πολιτικής κατάστασης. Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη να μην τεθεί η ζωή των πολιτών σε κίνδυνο».
Τέλος, σύμφωνα με Αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στα Τίρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου