Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Έχει την αίσθηση ο κ. Παναγιωτόπουλος του τι πραγματικά συμβαίνει με την απογραφή;;



Η επερώτηση της επικεφαλής της Κ.Ο της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου σχετικά με τη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, εκτός απ΄το ότι έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και στη θέση τους δείχνοντας πως η κα. Γιαννάκου γνωρίζει σε βάθος τα θέματα που προέκυψαν πριν και κατά τη διαδικασία απογραφής, κατέδειξε πως ο αντίστοιχος τομέας πολιτικής ευθύνης εξωτερικών της ΝΔ με τομεάρχη τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο ή έχει πλήρη άγνοια των βορειοηπειρωτικών θεμάτων ή οι σύμβουλοι, βορειοηπειρώτες και μη, χειρίζονται με προχειρότητα και ανεύθυνα σημαντικά θέματα όπως αυτό της απογραφής.

Σχεδόν πριν από ένα μήνα ο Παναγιωτόπουλος προέβη, ενώ όφειλε να είναι ενημερωμένος όπως συμβαίνει με την κα Γιαννάκου, σε μια δήλωση όπου καλούσε τους απανταχού βορειοηπειρώτες να συμμετάχουν στην απογραφή κλπ.κλπ. Κι ενώ γνώριζε πως οι τροποιήσεις του νόμου που ψηφίστηκαν τον Ιούλιο (εκτός κι αν σκόπιμα δεν τον ενημερώσαν) ποινικοποιούν «επί της ουσίας την ελεύθερη έκφραση των πολιτών περί της εθνικής τους καταγωγής και εν τέλει τινάσσει στον αέρα την εγκυρότητα της, εδώ και δεκαετίες, αναμενόμενης απογραφής του πληθυσμού της Αλβανίας.» όπως σημειώνει και η κα Γιαννάκου στην επερώτηση στην Ευρωβουλή, απαγορεύει την επανάκτηση της εθνικότητας σε όσους βίαια άλλαξε το χοτζικό καθεστώς, χαρακτηρίζεται από πλήρη αδιαφάνεια κλπ.

Την ίδια ή και μάλλον χειρότερα ξεκάρφωτη δήλωση έκανε προχθές μετά τη συνάντηση του προέδρου κ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κ. Μπολάνο και Ντούλε, εκθέτοντας αναμφισβήτητα τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς όχι απλά γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Β.Ελληνισμός, αλλά έχει δείξει και την ανάλογη ευαισθησία και καθαρότητα θέσεων. Στο άλλο άκρο προφανώς κινείται ο κ. Παναγιωτόπουλος με το ξενέρωτο δελτίο τύπου.

Σίγουρα ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τους Μπολάνο και Ντούλε το θέμα της απογραφής. Αυτό κατά περίεργο τρόπο δεν αναφέρεται καθόλου στο δελτίο τύπου. Φαίνεται δεν συγκινούν τέτοια τον κ. Παναγιωτόπουλο, τον Παναγιωτόπουλο τον συγκινούν οι «γέφυρες φιλίας» και όχι οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας.

http://www.deropoli.com/?p=7289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου