Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διακοπή επιχορήγησης των λεωφορείων: Τι κρύβει η επίθεση κατά του Ελληνικού Προξενείου;



Πρώτο το ιστολόγιό μας, στις 18 Νοεμβρίου, έβγαλε στην επιφάνεια το θέμα που προέκυψε με την διακοπή επιχορήγησης της μετακίνησης των βορειοηπειρωτών μαθητών προς τα σχολεία τους από την πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που εκπροσωπείται στο Αργυρόκαστρο από το Γενικό Προξενείο, σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι αρνητικές συνέπειες στην παιδεία των βορειοηπειρωτών θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες για το παρόν και το μέλλον.

Δημοσιοποιήσαμε ένα τέτοιο θέμα διότι θεωρούμε πως είναι πολύ πιο σημαντικό απ΄ότι η «ευκαιρία» που μας προσφέρει ο όποιος πρόξενος, Ριζόπουλος λέγεται αυτός ή κάποιος άλλος, να βγάλουμε τα απωθημένα μας πλέον κατά του Ελληνικού Προξενείου και όχι απλά κατά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου.

Τα όσα γράφω δεν θα πρέπει να εκληφθούν ως στήριξη του πλέον πρώην προξένου στο Αργυρόκαστρο. Κατά την άποψή μου θεωρώ πως ο πρώην πρόξενος θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα και με την απαραίτητη ευαισθησία κάποια θέματα, κυρίως αυτά που αφορούν την παιδεία, αλλά δεν θα ήμουν εγώ εκείνος , δοθείσης της ευκαιρίας, να βρω αφορμή ή ακόμα και δικαιολογημένα , να επιτεθώ άγρια, άγαρπα και με ένα επίπεδο λόγου που μας ντροπιάζει και δεν ταιριάζει στο αντίστοιχο γλωσσικό και μορφωτικό επίπεδο της κοινότητάς μας.

Την αρχή έκανε μια ανακοίνωση τύπου του ΜΕΓΚΑ, όπου, ενώ όφειλε ως «κόμμα των ελλήνων» να βγάλει στην επιφάνεια ένα όντως σημαντικό θέμα και να προτείνει παράλληλα λύσεις, βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί ανάρμοστα όχι μόνο στο Ελληνικό Προξενείο, αλλά και την ίδια την Ελλάδα. Δεν κατάλαβε ακόμα το ΜΕΓΚΑ ότι επίσημα είναι ένα κόμμα και πως ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει ο εκφραστής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού (τουλάχιστον για όσους σκέφτονται και δρουν θεσμικά και δημοκρατικά) δεν έχει το δικαίωμα να αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση και να κατηγορεί , σε συμφραζόμενα μάλιστα συνεχούς αυξανόμενου ανθελληνισμού, το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και καθόλου τυχαία και ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Κώστας Μπάρκας, ο οποίος σε ένα «εμπριμέ-πολυσυλλεκτικό» κείμενο με παραγράφους , εκφράσεις και ιδέες γνωστές στη βορειοηπειρωτική πολιτική πιάτσα, απευθύνει επιστολή στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, κατηγορώντας τους «εκπροσώπους του εθνικού κέντρου» πως «αποβλέπουν να ανοίξουν περισσότερο το δρόμο στην ιδιωτική παιδεία…» Τόσο… εντωμεταξύ καμία πρόταση, τίποτα που να αφορά τις υποχρεώσεις της αλβανικής πλευράς απέναντι στην παιδεία μιας εθνικής μειονότητας

Θεωρώ πως ή κάπου έχουμε χάσει το μέτρο, ή κάτι άλλο συμβαίνει . Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, πολιτικά κόμματα, πολιτικά πρόσωπα, τόσο εύκολα, ανεύθυνα και αβασάνιστα να προσεγγίζουν ένα πραγματικό σημαντικό θέμα για την παιδεία της ΕΕΜειονότητας.

Δεροπολίτης

http://www.deropoli.com/?p=7752

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου