Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ελεάνα Ζιάκου - Υποψήφια Ευρωβουλευτής από τη Δρόπολη



Κατάγεται από τη Δερβιτσάνη Δρόπολης.. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο). Από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 απασχολήθηκε ως ασκούμενη (Blue Book) στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομάδα ΜIΜΕ, με θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, επιχειρήσεων και εσωτερικής αγοράς.

 Έχει εργασθεί, επίσης, ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων και της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. 


Απασχολήθηκε ως Παρατηρήτρια Βραχείας Διάρκειας (STO) στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη. Έχει συνεργασθεί, επίσης, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στις Βρυξέλλες με σημαντική προσφορά στην έρευνα για την συγγραφή κειμένου πολιτικής σχετικά με την «Υφαρπαγή Γης στις Υποσαχάριες Χώρες της Αφρικής». 


Συμμετέχει σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Κατεβαίνει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό "Πράσινοι-Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία"

3 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία..!! Είναι ευχάριστο νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι να βγαίνουν μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τα πρασινα αλογα ειναι υποψηφια;δεν θα παρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ φίλε/φίλη.
      Ας ψηφίσουμε τις ... Μπλε ... Δημοκρατίες

      Διαγραφή