Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το 40ήμερο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα

Τη μνήμη του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα τίμησε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η  Χιμάρα και όλος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, στο Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο  με συμμετοχή πλήθους κόσμου, πολιτικών εκπροσώπων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ελλαδικών κομμάτων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ετέλεσε το μνημόσυνο εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του Αριστοτέλη στο κοιμητήριο της Χιμάρας.

Οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος των Ελλήνων Χριστάκη Κίτσιου στα αλβανικά κανάλια:

Χρ. Κίτσιος: Είμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε στον πόνο της οικογένειας του Αριστοτέλη Γκούμα και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούμε κατά του εξτρεμισμού και του εθνικισμού απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Δημοσιογράφος: Ενώ δεν έχει αποφανθεί ακόμα η δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο άτομο, εσείς έχετε προδικάσει την πράξη αυτή ως εθνικιστική;

Χρ. Κίτσιος: Από τις πληροφορίες που έχουμε αλλά και από την τοποθέτηση του ίδιου του Αλβανού Πρωθυπουργού, γνωρίζουμε ότι η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα ήταν πράξη μίας έξαρσης εθνικισμού. 


Αναδημοσίευση από:http://toorama.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου