Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία Ντούλε:Νέο πογκρόμ Μπερίσα κατά των μειονοτικών στελεχών


Παραθέτουμε ολόκληρη τη χθεσινή  δήλωση του προέδρου του ΚΕΑΔ, όπου για άλλη μια φορά καταγγέλλει τον αλβανό πρωθυπουργό Μπερίσα και τους μειονοτικούς συνεργάτες  του για το νέο πογκρόμ κατά των μειονοτικών στελεχών στη διοίκηση:
» Το ΚΕΑΔ έχει στη συνέχεια καταγγείλλει, κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές  της 28ης Ιουνίου, τη μαζική και συστηματική  εκδίωξη μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και των άλλων μειονοτήτων από τη δημόσια διοίκηση, με το μόνο κριτήριο τις πολιτικές πεποιθήσεις  και την κομματική ταυτότητα. Το φαινόμενο αυτό έχει αναφερθεί και στις εκθέσεις διαφόρων διεθνών οργανισμών.
Ωστόσο βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για την χωρίς λόγο  απομάκρυνση του κ. Χρυσόστομου Καμπέρη ως εκπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  στην Κρατική Επιτροπή Μειονοτήτων από την ίδρυσή της, το 2005.
Αυτές τις μέρες επίσης απομακρύνθηκαν ο δάσκαλος Βαγγέλης Μπατζάκης, μετά από 32 χρόνια στην υπηρεσία διαπαιδαγώγησης της
νέας γενιάς, αντκαθιστώντας τον με οπαδό του Δημοκρατικού Κόμματος χωρίς την αντίστοιχη εκπαίδευση και εμπειρία. Το ίδιο συνέβη και με τον δάσκαλο Βασίλη Τάλιο, τον τοπογράφο Κώστα Σουλιώτη και τον επιθεωρητή Δημήτρη Οπιγκάρη.
Οι πράξεις αυτές  μαρτυρούν σαφώς  ποιές  είναι στην πραγματικότητα οι αντιλήψεις του κ. Μπερίσα και της κυβέρνησής του για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, για τα ευρωπαϊκά στάνταρς, για τον εξευρωπαϊσμό όλων των πτυχών της ζωής στη χώρα μας.
Εμείς ως ΚΕΑΔ, αλλά και εξ ονόματος των πολιτών που εκπροσωπούμε, εγγυούμαστε στον κ. Μπερίσα πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές κατά τις οποίες  μπορούσε να αλλοίωνε την πολιτική βούληση των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ‘οπως διαμέσου της κλοπής των ψήφων, των πιέσεων και των εκβιασμών, έστι και με την απλόχερη ανταμοιβή με θέσεις στο δημόσιο, καθώς και δυνατότητες πλουτισμού των συνεργατών του (τα «τσιράκια» σύμφωνα με την αντίληψη Μπερίσα) στους κόλπους της μειονότητας.
Εντωμεταξύ εγγυούμαστε στον κ. Μπερίσα πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, των μελών των μειονοτήτων, των δικαιωμάτων των πολιτών, καταγγελλοντας  συνεχώς αυτούς που παραβιάζουν αυτά τα δικαιώματα, ανάμεσα στους οποίους  ξεχωριστή θέση κατέχει  ο πρωθυπουργός της κλεμμένης ψήφου Σαλί Μπερίσα».
Αναδημοσίευση από:deropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου