Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Εκρηκτική η κατάσταση στην Ήπειρο, η εγκληματικότητα έφθασε στα ύψη

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Πυροβολισμοί εναντίον τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Με τα τσουβάλια φθάνει το χασίς από την Αλβανία (116 κιλά κατασχέθηκαν στους Φιλιάτες)

Για εγκληματική αδιαφορία κατηγορούν την Κυβέρνηση κάτοικοι που πλήττονται


• Στα όριά της έχει φθάσει η αντοχή πολλών Ηπειρωτών από τα συνεχή περιστατικά εγκληματικότητας μεταξύ μεταναστών, νόμιμων και μη.
Καθημερινά, στο αστυνομικό δελτίο υπάρχουν ειδήσεις για κλοπές, διακινήσεις ναρκωτικών, για πυροβολισμούς ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και για αψιμαχίες μεταναστών, που έχουν καταστήσει τη συμβίωση με τους Έλληνες πολύ δύσκολη.
Ηπειρώτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, ζητώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα, που απασχολεί έντονα και τους τέσσερις Νομούς, ενώ συνεχίζει να οργιάζει η δράση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, που αφορά κυρίως χασίς. 


«Δεν είναι ρατσιστική η αντιμετώπιση του ζητήματος» λένε εκπρόσωποι ανθρωπιστικών Φορέων. «Πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο αρμονική συμβίωση μεταξύ εκείνων και των κατοίκων των πόλεων της Ηπείρου. Καταλαβαίνουμε και συμπάσχουμε στο πρόβλημά τους, όμως η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι και τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Δυο νέα περιστατικά αυξάνουν ακόμη περισσότερο την ανησυχία των κατοίκων, που βλέπουν μέρα με τη μέρα την εγκληματικότητα να μεγαλώνει.
• Αρχικά, στις 11.30’ το πρωί της Τρίτης στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών αστυνομικοί εντόπισαν 116 κιλά χασίς μέσα σε αυτοκίνητο! Επιχείρησαν να το ελέγξουν, αλλά σε σήμα για στάση ο οδηγός δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Μετά από λίγη ώρα εντοπίσθηκε το όχημα στην Σίδερι Φιλιατών. Το αυτοκίνητο είχε… τρακάρει με απορριμματοφόρο του Δήμου, ο οδηγός όμως είχε διαφύγει! Τα ναρκωτικά βρίσκονταν μέσα σε τέσσερις σάκους.
• Στις 9:30 το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν εναντίον μεταναστών ασιατικής καταγωγής με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο κεφάλι έναν 20χρονο Ιρακινό! «Καταδικάζουμε την επίθεση και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών. Απαιτούμε την διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.
Παράλληλα, δεν λείπουν οι συνεχείς αψιμαχίες τόσο στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας –για τον έλεγχο του λιμανιού-, όσο και σε άλλες περιοχές, κυρίως στην Άρτα, όπου καθημερινός σχεδόν είναι ο «εμφύλιος» μεταναστών, για το ποιος θα δουλέψει στους πορτοκαλεώνες.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ;
Υπενθυμίζεται, ότι μόλις τη Δευτέρα οι Αρχές εξάρθρωσαν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που ετοιμαζόταν  να μεταφέρει στη Ρώμη, με πτήση «τσάρτερ» 5 Αφγανούς λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Μάλιστα, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η μεταφορά να γινόταν για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων!

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!..
Για εγκληματική αδιαφορία από την Κυβέρνηση κάνουν λόγο κάτοικοι, που βλέπουν τους μετανάστες να αυξάνονται κάθε μέρα! Μάλιστα, ζητούν άμεσα να επισκεφθεί την Ήπειρο ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος πρόσφατα πήγε στην Πάτρα, για το ίδιο θέμα.
«Προεκλογικά ήρθε στην Ήπειρο όλη η Κυβέρνηση. Τώρα που έχουμε ένα τέτοιο σημαντικό πρόβλημα δεν έχει έρθει κανείς. Πρέπει να συζητήσουμε με τους Κυβερνώντες για να δοθούν άμεσες λύσεις. Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι»!

47.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ!
Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που στην Ελλάδα εκκρεμούν 47.000 αιτήσεις μεταναστών για άσυλο! «Η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα, πολλοί έρχονται εδώ μόνο και μόνο με την ελπίδα της χορήγησης ασύλου. Όμως αυτό πρέπει να αλλάξει» τονίζουν πηγές.
Ο Χρήστος Παπουτσής, στο Νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου, που παρουσίασε πριν λίγες μέρες σημείωσε, ότι οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται θα καλούνται να απαντήσουν σε «συνεντεύξεις». Προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν λένε ψέμματα για την χώρα προέλευσής τους, θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «ποιος είναι ο δήμαρχος της πόλης σου;»!
«Όσοι δεν γνωρίζουν όμως και όσοι επιχειρήσουν να πουν ψέματα – και είναι χιλιάδες εκείνοι οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν πει ψέματα – θα επιστρέψουν στις χώρες τους από εκεί που προήλθαν» είπε ο Χρ. Παπουτσής.
Οι κάτοικοι και στην Ήπειρο, όμως, περιμένουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, αφού καθημερινά τα προβλήματα διογκώνονται, το κλίμα είναι εκρηκτικό και η Κυβέρνηση κοιτάζει μόνο την κατάσταση στην ανατολική πλευρά της χώρας…
***
• Όπως ανακοινώθηκε χθες, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας  (ΚΕΘΙ) πραγματοποιεί στα Γιάννινα το πρόγραμμα «Ελλάδα- Διεθνές Σχολείο Επικοινωνίας και Πολιτισμού», με σκοπό τη στήριξη των μεταναστών- ρομά-προσφύγων –αλλοδαπών και την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο ΕΚΥΘΚΚΑ, στην οδό Γ. Παπανδρέου 2 στο παλαιό Χατζηκώστα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 251078810.



http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2796&catid=33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου