Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πολιτική επίθεση εναντίον του καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης


 Πολιτική επίθεση εναντίον του ενόψει των δημοτικών εκλογών, καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ι. Μέτα.
Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας, Ιλίρ Μέτα και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (SMI) δήλωσε σήμερα ότι η δημοσιοποίηση βίντεο με συνομιλία του αποτελεί πολιτική επίθεση εναντίον του από ομάδα της μαφίας, που έχει στόχο να πλήξει την εικόνα του ενόψει των δημοτικών εκλογών, στις 8 Μαΐου.
«Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την αλήθεια και το νόμο και να μην έχω συναλλαγές με κοριούς, που έχουν ομολογήσει ότι λειτουργούν υπό τις εντολές ομάδας της μαφίας, που επιδιώκει να μην καταπολεμηθεί η διαφθορά, να αυξηθεί η αδιαφάνεια και να θέσει το κράτος και τους πολιτικούς υπό ομηρία», ανέφερε ο κ. Μέτα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Μέτα κατηγόρησε τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, για τη δημοσιοποίηση του βίντεο, τονίζοντας ότι «ο Ράμα έχει μετατρέψει τα Τίρανα σ' ένα απέραντο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος» .
Η εισαγγελία των Τιράνων ξεκίνησε έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel», στο οποίο ο Ιλίρ Μέτα εμφανίζεται να συνομιλεί με τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Ντριτάν Πρίφτι και να ζητεί την παραχώρηση- χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού -άδειας λειτουργίας, με εκχώρηση (δικαιωμάτων) για υδροηλεκτρικούς σταθμούς, σε συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε της βουλευτικής ασυλίας του για να διεξαχθεί η έρευνα.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι το βίντεο είναι γνήσιο και σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου είπε «ότι αν συμβεί κάτι στον ίδιο ή στην οικογένειά του, από πίσω θα είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και ο Ιλίρ Μέτα» .
Το υπουργείο Εσωτερικών και η εισαγγελία έχουν λάβει μέτρα για την προστασία του πρώην υπουργού Οικονομίας, ο οποίος δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο κινητό, σύμφωνα με την εφημερίδα των Τιράνων «Σέκουλι».


http://213.16.131.110/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/01/2011_373062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου