Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΟΓΑ: Η κάρτα ομογενούς -το μόνο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα


Σε εν μέρει λύση φαίνεται να οδηγείται ο ΟΓΑ σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι Βορειοηπειρώτες. Γι αυτό το λόγο ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Παναγιώτης Πέτρουλας  απέστειλε στις 18 Φεβρουαρίου σχετική εγκύκλιο όπου αναλυτικά αναφέρεται στο ζήτημα  των συντάξεων.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται  ότι ο ΟΓΑ κρίνει σκόπιμο να κάνει επανέλεγχο στους συνταξιούχους της κατηγορίας αυτής επειδή, όπως σημειώνει «προκύπτουν αμφιβολίες αν τα πρόσωπα αυτά  είναι πραγματικά Έλληνες το γένος και αν το Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς που διαθέτουν έχει εκδοθεί με την προσκόμιση γνήσιων πιστοποιητικών».

Επίσης στην εγκύκλιο αναφέρονται λεπτομερώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι στους ανταποκριτές μόνιμης ή προσωρινής κατοικίας τους.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ακόμα  πως ο ΟΓΑ στο εξής  δεν θα λαμβάνει υπόψη «βεβαιώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης (πχ λόγω αποποίησης) ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή»
Το καινούργιο που προστίθεται στην εγκύκλιο είνα η επισήμανση πως  στα άτομα που θα προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά «για τον έλεγχο της μόνιμης κατοικίας τους στην Ελλάδα θα λαμβάνεται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς που χορηγείται στα πρόσωπα αυτά από την Υπηρεσία Αλλοδαπών»
Η ιστοσελίδας μας, έπειτα από προσπάθειες μπόρεσε να βρει τη σχετική εγκύκλιο, την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε απόΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου