Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τίρανα: Η ηγεσία της μουσουλμανικής κοινότητας κατά της απογραφής


Ενώ μέχρι χθες ορισμένοι αναλυτές υπογράμμιζαν ως θετικό το γεγονός πως οι θρησκευτικές κοινότητες στη χώρα δεν ενεπλάκησαν στο θέμα απογραφής, ειδικά στα σημεία που αφορούν την εθνικότητα και το θρήσκευμα, σήμερα τα πράγματα είναι  εντελώς διαφορετικά.
Στην εκστρατεία των υπερεθνικιστών και του αλβανικού παρακράτους, μπαίνει  τώρα και η μουσουλμανική κοινότητα Αλβανίας.

Χθες ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Μουσουλμανικής Κοινότητας σε επίσημη δήλωσή του τάχθηκε κατά της απογραφής του πληθυσμού με δήλωση εθνικότητας και θρησκεύματος.  O κ. Ylli Gurra δήλωσε πως » κρίνουμε πως η απογραφή του πληθυσμού σε εθνικές και θρησκευτικές βάσεις δεν εξυπηρετεί την ακεραιότητα, την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην Αλβανία. Γι αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση στα αρμόδια όργανα ώστε να αφαιρέσουν από το ερωτηματολόγιο τα σημεία ελεύθερης δήλωσης της εθνικότητας και του θρησκεύματος».
Καθώς φαίνεται η δήλωση του εκπροσώπου της μουσουλμανικής κοινότητας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες δηλώσεις του Κρεσνίκ Σπαχίου και του κόμματος των Τσάμηδων και ερμηνεύεται ίσως με τον πανικό που έχει καταλάβει την ηγεσία αυτής της κοινότητας για τα πιθανά ποσοστά που κατέχει στη θρησκευτική διαστρωμάτωση της χώρας.
Ωτσόσο άλλοι κάνουν λόγο πως πίσω απ΄αυτές τις δηλώσεις κρύβονται γνωστοί στρατευμένοι κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αναφέρεται το όνομα  του άλλοτε προβληθέντος  ανθέλληνα Αμπντί Μπαλέτα, αλλά και ισλαμικές ομάδες  που συντηρούνται  με πετροδόλλαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου