Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο Ράμα στο συνέδριο των Σοσιαλιστών στην Αθήνα


Μάρτιος 6, 2011.

Το αλβανικό διαδικτυακό πόρταλ "Balkan Web" στην αναφορά του
για το συνέδριο των Σοσιαλιστών στην Αθήνα
Το Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που έγινε στην Αθήνα, έκλεισε με την διαπίστωση, ότι η οικονομική κρίση που χτυπά την Ελλάδα, αλλά και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι συνέπεια της κακοδιαχείρισης της δεξιάς πολιτικής, ενώ οι αριστεροί σοσιαλιστές αγωνίζονται να διαχειριστούν την κρίση και να την ξεπεράσουν.

Ο πρόεδρος των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων, Πολ Ράσμουσεν, προέβη σε κριτική των δεξιών κυβερνήσεων που πλειοψηφούν στην Ευρώπη, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, και αναφέρθηκε  στην έλλειψη αλληλεγγύης, από την οποία διακατέχονται, προς τα κράτη που τα χτύπησε η οικονομική κρίση.
«Η Ελλάδα διαχειρίζεται σωστά την κρίση, ενώ η Ευρώπη λάθος», δήλωσε ο Ράσμουσεν.
 Αφού ενημερώθηκε από τους Αλβανούς σοσιαλιστές για την πολιτική και οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Αλβανία, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών δήλωσε ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη χώρα μας.
Η συνάντηση έκλεισε με αισιόδοξη δήλωση, «ότι οι Σοσιαλιστές  μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο θα βρουν  την διέξοδο».
Ο πρόεδρος της  αλβανικής Σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπερίσα, για τον θάνατο αθώων ανθρώπων στη διαδήλωση της 21ηςΙανουαρίου.
Προέβη, επίσης, σε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης Μπερίσα, γιατί – σύμφωνα με τον ίδιο- η κυβέρνηση παρακωλύσει την διενέργεια ανεξάρτητης  έρευνας, μέσω των κρατικών υπηρεσιών, για την τραγωδία της 21ης Ιανουαρίου.
Ο Ράμα ανέφερε ότι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση η χώρα, είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Υποστήριξε ακόμη ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα δημιουργήσει ειδικές πολιτικές επιτροπές,  με σκοπό να διαμεσολαβήσουν στην Ελλάδα, για την αναγνώριση, ως συντάξιμα τα έτη εργασίας των Αλβανών, στην Ελλάδα.

----
Τίτλος: «Rama mbështetje nga PESKriza,pasojë e qeverive të djathta
 Δημοσίευση: Balkan Web, 6.3.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου