Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΧΡΩΜΗ και ΑΟΣΜΗ πολιτικά, με μόνη επιδίωξη ,την προσφορά στον αγώνα για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου
ΤΗΛ.: 2103815376 -- Fax: 2103832341 email:[dperdiki@otenet.gr]
Απρίλιος 2011
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 54
Απαράδεκτο το πόρισμα των Αλβανών εμπειρογνωμόνων για την δολοφονία του Αριστ. Γκούμα
Δημοσιεύθηκε το πόρισμα των Αλβανών εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν τις συνθήκες της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χιμάρα από Αλβανούς εθνικιστές στις 12.8.2010.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο θάνατος του Αριστοτέλη Γκούμα οφείλεται σε… ατύχημα που προκάλεσε ο… ίδιος. Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αντέδρασε άμεσα και ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε: «Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, επειδή μιλούσε ελληνικά. Τα έγκλημα τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία. Εφόσον τα δημοσιεύματα μέρους του αλβανικού Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα , ότι δηλαδή το πόρισμα της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχημα με ευθύνη του θύματος, δημιουργείται έντονη ανησυχία και προβληματισμός πως μετά από εννέα μήνες μελέτης αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκλημα μεταβαπτίζεται σε ατύχημα. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον». Πηγή: 7.4.2001 neb.gr
Δήλωση του βουλευτή Ν. Ιωαννίνων κ. Παντούλα
Ο βουλευτής Ν. Ιωαννίνων (ΠΑΣΟΚ) κ. Μιχάλης Παντούλας μας έστειλε στις 12.4.2011 δήλωσή του. Η δήλωση αυτή είναι σημαντική και γίνεται σε μία κρίσιμη για το μέλλον του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού εποχή. Ο ίδιος ο κ. Παντούλας συνεχώς δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένος είναι για την Βόρειο Ήπειρο και τα προβλήματά της. Παραθέτουμε την δήλωση ολόκληρη.
«Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη φίλη και γείτονα χώρα Αλβανία προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος συνδέεται με την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, ενόψει μάλιστα των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα αυτή για την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δεύτερος, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης σε σχέση με την εκεί διαβιούσα Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη διαδικασία, καθώς η παρατεταμένη πολιτική όξυνση στην Αλβανία συνδέεται, δυστυχώς, από ένα αδικαιολόγητο κλίμα ανθελληνισμού, που καλλιεργείται από μέσα ενημέρωσης και συντηρείται από πολιτικές δυνάμεις στο πρόγραμμα των οποίων περισσεύει ο εθνικιστικός και αλυτρωτικός λόγος. Για τον Ελληνισμό της Αλβανίας και την οργάνωση που τον εκπροσωπεί, την “ΟΜΟΝΟΙΑ”, η ανάδειξη των νέων τοπικών αρχών έχει σπουδαία σημασία. Η υπερψήφιση των συνδυασμών της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” θα καταστήσει ισχυρή την πολιτική παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, συμβάλλοντας πολλαπλώς στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Ομογενών και την ενίσχυση της παρουσίας τους στις πατρογονικές εστίες.»
Οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία και ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός
Στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία και ο Ελληνισμός αισθάνεται πως συνθλίβεται ανάμεσα στα δυο μεγάλα αλβανικά κόμματα που επιθυμούν να επικρατήσουν διαθέτοντας άφθονα οικονομικά μέσα, τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς εξουσίας.
Μπορούν να κινούν μυστικές υπηρεσίες, παρακρατικές δυνάμεις, να ιδρύουν κόμματα μαριονέτες και να εξαπολύουν πολέμους λάσπης, κατασυκοφάντησης και απειλών. Σε αυτά τα πλαίσια ο αγώνας που κάνει η «Ομόνοια», η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι άνισος αλλά και ηρωικός. Με ελάχιστα οικονομικά μέσα, χωρίς τις τεράστιες κομματικές οργανώσεις των Αλβανών προσπαθεί να νικήσει όπου μπορέσει και να αναδείξει ελληνόψυχους δημάρχους.
Άρθρα στο περιοδικό «Επίκαιρα» για την Βόρειο Ήπειρο και τις επικείμενες εκλογές
Το περιοδικό «Επίκαιρα» στο τεύχος της 14.4.2011 σε τρισέλιδο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Συμεωνίδη με τίτλο «Έλληνες εναντίον Ελλήνων με νικητή την… Αλβανία» γίνεται μία καλή ανάλυση της κατάστασης στην Βόρειο Ήπειρο σε σχέση με τις αλβανικές δημοτικές εκλογές της 8.5.2011. Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του προέδρου της «Αναγέννησης» Δημήτρη Περδίκη, όσο και του προέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών Δ.Φ. Μπελέρη καθώς και στοιχεία από το προηγούμενο ενημερωτικό δελτίο μας. Στο ίδιο περιοδικό υπάρχει επίσης δισέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη με σχετικό θέμα. «Εθνικιστικές κορόνες και αλυτρωτικό παραλήρημα από τους Τσάμηδες» «Στοχοποίηση της Χιμάρας ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου»
Συνθήματα στους τοίχους στον οδικό άξονα της Χιμάρας
Κατά μήκος του οδικού άξονα Άγιοι Σαράντα - Χιμάρα - Αυλώνα έχουν γραφτεί από Αλβανούς πολλά υβριστικά και αηδιαστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων και ακόμα αλυτρωτικά υπέρ της Τσαμουριάς και της μεγάλης Αλβανίας. Αυτά καθόλου δεν ενόχλησαν τις αλβανικές αρχές. Όταν τελικά κάποια παιδιά της Χιμάρας αντιδρώντας έγραψαν στους τοίχους κάποια συνθήματα που τονίζουν την ελληνικότητα της περιοχής και τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του μάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, τότε μόνο τα φερέφωνα του αλβανικού σοβινιστικού κατεστημένου ενοχλήθηκαν με την αναγραφή συνθημάτων στα ελληνικά και ζητούν από τον Δήμο Χιμαραίων να απολογηθεί και από την αστυνομία να συλλάβει τους υπευθύνους. Πηγή: nenanews.eu 16.4.2011
Αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών
Την Κυριακή 17.4.2011 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στον ιστορικό αρχαιότερο εξ όλων «Σύλλογο Βορειοηπειρωτών» Πρόεδρος επανεξελέγη ο Μπάμπης Καραθάνος.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα πλήρως ανακαινισμένα και μεγαλύτερα πλέον γραφεία (αγοράσθηκε και ενοποιήθηκε γειτονικός χώρος). Τα γραφεία αυτά μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ καθώς και ένα μικρό μουσείο βορειοηπειρωτικού αγώνα. Ο πρόεδρος της «Αναγέννησης» παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό. Κατά την Γενική Συνέλευση υπεβλήθησαν προτάσεις που έγιναν με χειροκροτήματα δεκτές. Να αναρτηθεί η φωτογραφία στην αίθουσα του Χιμαριώτη μάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Επίσης να γίνει επίτιμο μέλος ο Ανδρέας Μαρτίνος εκ Δρυμάδων Χιμάρας ώστε να τιμηθεί για τους πολυετείς αγώνες του αλλά και για τον επίσης πολυετή μαρτυρικό εγκλεισμό του στα κάτεργα του Χότζα για την εθνική του δράση.
Νέος τραπεζικός λογαριασμός της κίνησής μας
Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου έχει έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα EUROBANK. O αριθμός του νέου λογαριασμού είναι 0026.0180.90.0100725024. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπορούν να κατατίθενται πλέον από τα μέλη και τους φίλους της κίνησής μας οι συνδρομές, οικονομικές ενισχύσεις και δωρεές.
Υπεύθυνος ύλης: Το Δ.Σ. της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου