Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ YΜΝΟΥ Η ΑΛΛΑΓΗ «ΦΡΟΥΡΑΣ» ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ!


Η απάντηση του GORO στο ερώτημα -
Τι σχέση έχει η Χειμάρρα με την Ελληνική μειονότητα;

Χθες το μεσημέρι έγινε η ανάληψη των καθηκόντων από τον Γιώργο Γκόρο - Jorgo Goro, στο Δημαρχείο της Χειμάρρας. 
Όπως γράφει «υπερήφανα» η σημερινή εφημερίδα Shqip, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου έγινε υπό τους ήχους τουΑλβανικού ύμνου. Μαζί με τον Δήμαρχο ορκίστηκε και το Συμβούλιο αποτελούμενο από 17 δημοτικούς συμβούλους, 7 εκ των οποίων ανήκουν στη «Συμμαχία για το Μέλλον» του Σοσιαλιστικού Κόμματος, 6 ανήκουν στο ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ, 3 για το Δημοκρατικό Κόμμα και 1 για το LSI του Μέτα.

Η «ανίερη Συμμαχία» των Αλβανικών κομμάτων έγινε προφανής κατά τη διάρκεια της εκλογής Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το σύνολο των εκλεγμένων με τα Αλβανικά κόμματα (11 ψήφοι) ψήφισαν υπέρ των υποψηφιοτήτων του ΣΚ. Έτσι Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Στεφάν Κοκδήμας και στη θέση του Αντιπροέδρου η Μαρίκα Γκιτσάλη. Ακόμη και η Αλβανική εφημερίδα την χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα (περίεργη) συμμαχία»ανάμεσα στο ΣΚ και το ΔΚ που φαινομενικά βρίσκονται στα μαχαίρια, ενώ αντιθέτως την συμμαχία του ΣΚ με το ΚΕΑΔ, όσων αφορά την περιοχή της Χειμάρρας τη χαρακτηρίζει «ρευστή».
Με τον ίδιο ενθουσιασμό η εφημερίδα γράφει, πως με το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου της Αλβανίας, εκλεγμένοι και παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι, όταν ο Goro φόρεσε την κόκκινη λωρίδα του δημάρχου.
Όπως φέρεται να είπε στην εφημερίδα κάποιος παρευρισκόμενος Χειμαρίωτης? μετανάστης? από την Αμερική, ονόματι Julian Memi?, «όπως οι κάτοικοι της Χειμάρρας έτσι και εμείς οι μετανάστες νιώθουμε πως πνέει άλλος αέρας πλέον στη Χειμάρρα, και το άκουσμα του Αλβανικού ύμνου σε αυτή την αίθουσα μετά από τόσα χρόνια, λέει πολλά για την περίοδο Μπολάνου που αφήνουμε πίσω»

Αυτά τα νέα από την «λαβωμένη» Χειμάρρα.




http://borioipirotika.blogspot.com/2011/06/blog-post_9798.html

1 σχόλιο: