Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κυρία Διαμαντοπούλου βρείτε λύση για τους Βορειοηπειρώτες μαθητές ΤΩΡΑ!


Μετεξεταστέα

Χθες διαβάσαμε στο μπλογκ Βορειοηπειρώτης για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα απολυτήρια των μαθητών από την Βόρειο Ήπειρο, τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, ενώ η προθεσμία υποβολής στο Υπ. Παιδείας είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου. Καλόπιστα και βάσει του προγενέστερου Δελτίου Τύπου του Υπουργείου το οποίο ανέφερε πως η αίτηση θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, ενώ τα δικαιολογητικά θα προσκομιστούν εκ των υστέρων στο Υπουργείο και στην εκάστοτε σχολή όπου θα περάσει ο μαθητής,υποθέσαμε πως για την ηλεκτρονική εγγραφή δεν θα δημιουργείτο πρόβλημα.

Ερευνήσαμε το θέμα, και προέκυψε πως ο αριθμός(πρωτοκόλλου) του απολυτηρίου είναι απαραίτητος για την εγγραφή. Σε επικοινωνία μας δε με το Υπουργείο Παιδείας μας διευκρίνισαν πως το απολυτήριο είναι όντως απαραίτητο και για την ηλεκτρονική εγγραφή ενώ δεν θα υπάρξει καμία παράταση στις προθεσμίες, υπενθυμίζοντας μας πως πέρυσι ήταν λιγότερες οι μέρες υποβολής.

Σημειώνουμε πως τα απολυτήρια λυκείου δεν έχουν εκδοθεί από το Αλβανικό κράτος, επειδή το έργο για την εκτύπωσή τους δεν είχε ανατεθεί σε καμία εταιρία, χθες λήφθηκε απόφαση τα απολυτήρια να εκτυπωθούν από το Εθνικό Τυπογραφείο της Αλβανία, σε κάθε περίπτωση θα εκδοθούν μετά το πέρας της ως άνω προθεσμίας. 

Σε ερώτησή μας προς το υπουργείο για το τι μπορούν να κάνουν οι Βορειοηπειρώτες μαθητές, η απάντηση ήταν κοφτή και ξεκάθαρη: "Να έρθουν του χρόνου!"

Δεν θέλουμε να καταφύγουμε σε λαϊκισμό, αλλά μόνο οι λέξεις "Αίσχος και Ντροπή" περιγράφουν την παρούσα κατάσταση. Καλούμε όλα τα μπλογκ του Βορειοηπειρωτικού χώρου να αναδείξουν το ζήτημα για να πιέσουμε ως προς την αλλαγή των προθεσμιών.

Όπως είχαμε αναδείξει εδώ το ίδιο Υπουργείο παρέχει υποτροφίες σε Αλβανούς αλλά όχι σε Βορειοηπειρώτες!Τώρα τους στερεί και το δικαίωμα εγγραφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου