Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!


Οι Αλβανοί μεθοδεύουν αλλοίωση του αριθμού των Βορειοηπειρωτών
Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και είναι υψίστης εθνικής σημασίας για την Ελλάδα. – Απειλούν τους Ομογενείς να μη δηλώσουν την Ελληνική τους εθνικότητα…



• Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την πολυσυζητημένη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, που ξεκινά την 1η Οκτώβρη. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη διαδικασία, ιδιαίτερα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, γι’ αυτό και η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα στους ομογενείς, αφού η απογραφή αποτελεί θέμα υψίστης εθνικής σημασίας!
Έστω και την ύστατη στιγμή, απαιτείται όλοι οι Βορειοηπειρώτες, πολιτικά κόμματα, Σύλλογοι, Φορείς κ.α. να ενωθούν και να δώσουν βροντερό «παρών» στην απογραφή. Πρέπει να δηλώσουν την ελληνική εθνικότητά τους, για να αποδειχθεί και εμπράκτως, ότι ο πληθυσμός τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά σήμερα κατά πολύ τις 400.000, δίνοντας παράλληλα μια αδιαμφισβήτητη απάντηση στις συνεχείς εθνικιστικές προκλήσεις των Αλβανών, που κάνουν ό, τι μπορούν για να μειώσουν τον αριθμό και τη δύναμη των ομογενών.

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!..
Είναι προφανές, ότι σε τέτοιες στιγμές, που κρίνεται το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν χωρούν έριδες, προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές διαφορές. Τέτοια φαινόμενα, τουλάχιστον αυτή την ώρα, πρέπει να μπουν στην άκρη, αφού μόνο κακό κάνουν στους Βορειοηπειρώτες.
Παράλληλα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να παράσχει κάθε βοήθεια προς τους Βορειοηπειρώτες, σ’ αυτούς κυρίως που ζουν στην Ελλάδα και θα μεταβούν στους γενέθλιους τόπους τους για να απογραφούν, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσκολία στη διακίνησή τους μέσω των συνοριακών σταθμών και κυρίως σ’ αυτόν την Κακαβιάς, για να μην δημιουργηθούν «ουρές».
Εκτός των άλλων, και το ίδιο το Προξενείο του Αργυροκάστρου, θα πρέπει να πείσει τους Βορειοηπειρώτες να μην υποκύψουν στις όποιες απειλές και να δηλώσουν την πραγματική εθνικότητά τους, την Ελληνική.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ…
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Μπερίσα εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει εκστρατεία εκφοβισμού των μειονοτήτων που ζουν στην Αλβανία, στην οποία βέβαια κυρίαρχη θέση έχουν οι Βορειοηπειρώτες.
Η Αλβανία προσπαθεί παντοιοτρόπως να πλήξει τους ομογενείς, είτε θεσπίζοντας Νόμους, οι οποίοι προβλέπουν κυρώσεις για όσους δεν δηλώσουν Αλβανική εθνικότητα (!), είτε απειλώντας απροκάλυπτα τους ομογενείς, εποικίζοντας μάλιστα με Αλβανούς, περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα ή και η Χιμάρα!
Δηλαδή, δίνει οικόπεδα –«φιλέτα» σε Αλβανούς, τους βρίσκει δουλειά και γενικά τους εξασφαλίζει μια σχετικά καλή διαβίωση σε περιοχές, όπου το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, με απώτερο σκοπό να αλλοιώσει ή και να σβήσει ο Ελληνισμός!
Αν τελικά οι Βορειοηπειρώτες δεν δηλώσουν την πραγματική τους εθνικότητα και το θρήσκευμα στην επερχόμενη απογραφή, τότε οι Αλβανοί θα έχουν κάθε… δικαίωμα, χρησιμοποιώντας τα τεκμήρια της απογραφής, να περιορίσουν αριθμητικά τους Έλληνες και βεβαίως να ασκήσουν πάνω τους μια ακόμη σκληρότερη πολιτική, με αποκλειστικό σκοπό τον τελικό διωγμό τους από τα σπίτια των προγόνων τους.
Όπως τονίζουν Βορειοηπειρώτες, ο πληθυσμός τους έχει ήδη αλλοιωθεί κυρίως στους Αγίους Σαράντα, αλλά και στην Κορυτσά, το Αργυρόκαστρο, το Δυρράχιο, τη Χιμάρα. Αν και παλαιότερα, η παρουσία των Βορειοηπειρωτών έφθανε ακόμη και σε βόρειες περιοχές, μέχρι και τον Γενούσο ποταμό, τώρα επιχειρείται συρρίκνωση του ελληνισμού ακόμη και στις Νότιες περιοχές.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ!
Έτσι, η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σκύψει πάνω στο κρίσιμο θέμα της απογραφής. Δυστυχώς, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος μετέβη στα Τίρανα προχθές, δεν είπε λέξη για τα πολύ σημαντικά διμερή ζητήματα των δυο χωρών (όπως για την Α.Ο.Ζ., αλλά και τις προκλήσεις των «Τσάμηδων»), αλλά αρκέστηκε σε ευχολόγια για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.
Είναι γνωστό όμως, ότι το βασικό κριτήριο που θέτει η Ένωση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι να γίνει η απογραφή πληθυσμού σωστά, για να φανεί ο πραγματικός πληθυσμός των μειονοτήτων.
Καιρός είναι, λοιπόν, η Ελλάδα να παίξει ενεργό ρόλο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχουν αλλοιώσεις στον τρόπο απογραφής και βεβαίως να προστατέψει τους ομογενείς από τις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών.

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
Κάθετα αντίθετοι στους τρόπους με τους οποίους η Κυβέρνηση Μπερίσα προσπαθεί να εκφοβίσει τους Βορειοηπειρώτες είναι πολλοί Σύλλογοι και Φορείς, τόσο της Ηπείρου, όσο και των ομογενών.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού παροτρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν, ότι η απογραφή θα διεξαχθεί χωρίς εμπόδια, χειραγώγηση, παρενοχλήσεις ή εκφοβισμούς.
«Οι Αλβανικές αρχές και πολλοί Νομοθέτες έχουν κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να υποβαθμίσουν τον αριθμό των ομογενών και των άλλων μειονοτήτων της χώρας, ώστε να μπορούν να τους στερούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους» δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χρ. Δήμου. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «μόνο οι ΗΠΑ και η ίδια η Ε.Ε. έχουν το κύρος στην Αλβανία για να πείσουν τους πολίτες της ότι μπορούν να δηλώσουν τις εθνικές και θρησκευτικές ταυτότητές τους χωρίς φόβο τυχόν μετέπειτα αντιποίνων. Και τους καλούμε να δώσουν αυτές τις εγγυήσεις, το συντομότερο δυνατόν».

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ»…
Τέλος, η Ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια», εκφράζει την ανησυχία τους, γιατί λίγες εβδομάδες πριν την απογραφή το κλίμα παραμένει δηλητηριασμένο.
«Οι προπαγανδιστικές εκστρατείες αναχρονιστικών κέντρων που εμπνέονται από εθνικισμό, ρατσισμό και εν πολλοίς ανθελληνισμό, δεν επιτρέπουν να ακουστεί στην κοινή γνώμη ότι η διενέργεια απογραφής με τη συλλογή δεδομένων για την εθνική καταγωγή των πολιτών, την μητρική γλώσσα και το θρησκευτικό δόγμα το οποίο ακολουθούν, δεν είναι απλώς απαίτηση των Ελλήνων της Αλβανίας, αλλά δέσμευση πλέον της αλβανικής πολιτείας έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού της Συμβουλίου.
Η Οργάνωση ζητά, μεταξύ άλλων, από τους Αλβανούς «να προβούν σε άμεσες διορθώσεις του νομικού πλαισίου που διέπει τη διαδικασία, ούτως ώστε να απαλειφθούν τα άρθρα εκείνα του κείμενης νομοθεσίας που ποινικοποιούν και επιβάλουν πρόστιμα ακυρώνοντας στην ουσία την ελεύθερη έκφραση των πολιτών περί της εθνικής καταγωγής, θρησκευτικής πίστεως και μητρικής γλώσσας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου