Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού για την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία





Έκκληση προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ να λάβουν μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της απογραφής στην Αλβανία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, απευθύνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (WCEA). Στην απογραφή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, θα καταμετρηθούν, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.





«Μόνο οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν το κύρος στην Αλβανία να πείσουν τους πολίτες της ότι μπορούν να δηλώσουν την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα ελεύθερα, χωρίς φόβο για τυχόν μετέπειτα αντίποινα και τις καλούμε να προσφέρουν αυτές τις διαβεβαιώσεις το συντομότερο δυνατό», επισημαίνει-μεταξύ άλλων-ο πρόεδρος του WCEA, Χρυσόστομος Δήμου.



Το WCEA καλεί, επίσης, όλους τους διεθνείς οργανισμούς που θα επιβλέψουν την απογραφή να λάβουν κάθε προφύλαξη, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι Αλβανοί πολίτες θα έχουν ευρεία και ανεμπόδιστη ευκαιρία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τα έντυπα απογραφής και ότι οι δηλώσεις τους θα προσμετρηθούν πλήρως και με ακρίβεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου