Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου: Στους Βουλιαράτες, λιτά με δάφνινα στεφάνια και σεβασμό στο αίμα των ηρώων



Η ελληνική σημαία μπαίνοντας στο Κοιμητήριο

Ενώ σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας οι εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες του 40 δεν έγιναν ή αμαυρώθηκαν από επεισόδια, οι Βορειοηπειρώτες συνέχισαν και φέτος να κάνουν αυτό που οφείλει ο κάθε Έλληνας, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα.
‘Ετσι, 28η Οκτωβρίου, η επέτειος του «ΟΧΙ», συγκέντρωσε ξανά σήμερα στο χωριό Βουλιαράτες της Πάνω Δερόπολης πολύ κόσμο από όλες τις περιοχές της Β. Ηπείρου: από τη Χιμάρα και το Βούρκο, από τη Δρόπολη και το Πωγώνι.

Είναι η ημέρα που ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός νιώθει πιο κοντά στον εθνικό κορμό, νιώθει πως είναι και αυτός μέρος της ιστορίας και των αγώνων του Έθνους μας για Ελευθερία.

Στα βουνά του, στα χιονισμένα βουνά του χύθηκε ελληνικό αίμα, στα υψώματα αυτού του τόπου έγιναν οι μάχες και χάθηκαν παλικάρια.

Τα παλικάρια αυτά που τιμούμε σήμερα, τα παλικάρια αυτά που τα κόκκαλά τους είναι ακόμα διασπαρμένα στην Βορειοηπειρωτική γη, τα παλικάρια που ακόμα περιμένουν να βρούν ένα τάφο για τα κόκκαλά τους.

28 Οκτωβρίου σήμερα. Στην εκκλησία του Αη Θανάση στους Βουλιαράτες, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια δοξολογία προς τιμήν των πεσόντων ηρώων του Έπους του 40.

Εκτός από πληθος κόσμου , στην δοξολογία παρεβρίσκονταν ο πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Νικόλαος Πάζιος, ο πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Ιωάννης Ριζόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Εύαγγελος Ντούλες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Βασίλης Μπολάνος, έπαρχοι ,ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής και βουλευτής κ. Βαγγέλης Τάβος, ο υπουργός Εργασίας της Αλβανίας κ. Σπύρος Ξέρας, ο βουλευτής Αυλώνας του Δ.Κ. κ. Κώστας Μπάρκας ,εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων και πολλοί άλλοι.

Μετά τη δοξολογία ο κόσμος και οι επίσημοι κατευθύνθηκαν προς το στρατιωτικό νεκροταφείο Βουλαρατιού όπου έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατατέθηκαν στεφάνια.







http://www.deropoli.com/?p=7479

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου