Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

"Είμαστε υπόλογοι, που έμειναν στα βουνά τα οστά των ηρώων του 40"!




Τι είπε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Αλβανία. Παραλειπόμενα από την εκδήλωση



Στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, και συγκεκριμένα στο στρατιωτικό νεκροταφείο του χωριού, εορτάστηκε η αντίσταση των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών. Να σημειωθεί ότι....

παλαιότερα είχε γίνει μια συμφωνία μεταξύ αλβανικής και ελληνικής κυβέρνησης για την περισυλλογή τους, αλλά δεν προχώρησε.η υλοποίησή της.Τα οστά, όμως, πολλώνπαλικαριών, που έπεσαν στα βουνά της Αλβανίας, παραμένουν, 71 χρόνια μετά, σκορπισμένα μέσα στα λαγκάδια και στις ρεματιές. Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος στηλίτευσε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι είμαστε "υπόλογοι, που τα κόκαλα των ηρώων του 1940 έμειναν αζήτητα στα βουνά".







ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ




* Διακριτική ήταν η στάση του υπουργού Εργασίας της Αλβανίας Σπύρου Ξέρα, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση της χώρας του, στον εορτασμό του "όχι" στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου. Μάλιστα κατά την διάρκεια της δοξολογίας κάθονταν πίσω πίσω στην εκκλησία και όχι μπροστά με τους επισήμους.

* Αρκετοί ήταν οι Ελλαδίτες, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ακόμη και από την Κρήτη έφτασαν προσκυνητές. Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία της ΧΦΕ Θεσσαλονίκης (φοιτήτριες), καθώς και της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον σεμνό και επί πολλά χρόνια ουσιαστικό συμπαραστάτη των Βορειοηπειρωτών Φιλόθεο Κεμεντζετζίδη.

* Παρούσα ήταν και η Νεολαία Βορειοηπειρωτών Ελλάδας, μέλη της οποίας ταξίδεψαν από την Αθήνα και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του στρατιωτικού νεκροταφείου.

* Δεν ήταν πολλοί Μειονοτικοί στην εκδήλωση. Εννοούμε τον απλό κόσμο, και όχι τους επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες, που εργολαβικά αυτοεμφανίζονται ως υπερπατριώτες και κριτές όλων των υπολοίπων. Πάντως η Μειονότητα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε και της "Ομόνοιας" Βασίλη Μπολάνο. Ο πρόεδρος του άλλου ελληνικού κόμματος της Αλβανίας, του "MEGA", κατέθεσε, όπως μας είπε, στεφάνι από φρέσκα λουλούδια.

* Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Τίρανα Νικόλαος Πάζιος, ο οποίος διάβασε μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών. Πάντως καθυστέρησε να φτάσει και κάποιοι δυσαρεστήθηκαν.





http://www.katoci.com/
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____
Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com





Πηγή...



http://www.roufianos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου