Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι πατριώτες, οι εθνικιστές, οι ηλίθιοι και οι πεινάλες.


Η απογραφή πληθυσμού του 2011 στην Αλβανία, θα μείνει στην Βορειοηπειρωτική Ιστορία σαν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο το οποίο θα προσπαθήσουμε να ψηλαφήσουμε σε ένα από τα επόμενα άρθρα. Η Βορειοηπειρωτική κοινωνία, παρόλο που στο συνολο της καταγγέλει τη διαδικασία απογραφής, διχάστικε ως προ την συμετοχή ή αποχή, με την κάθε ομάδα μαλιστα να θεωρεί προδοτική τη στάση της άλλης. Ο διχασμός αυτός δεν περιορίστικε μόνο στη δική μας κοινότητα αλλα είχε προεκτάσεις και στους αδελφούς συνέλληνες που αγαπούν και ασχολούνται με το Βορειοηπειρωτικό.
Το ιστολόγιο ΚΑΤΟΨΗ, του δημοσιογράφου από τα Γιάννενα Ηλία Μάκου, καλύπτει την επικαιρότητα και του Βορειοηπειρωτικού και παρόλο που απέφευγε σαν ο διάβολος το λιβάνι να αναφέρει το «Βορειοηπειρώτη» όταν παιρνεί αποκλειστικές μας ειδήσεις (ενώ με μεγάλη προθυμία αναφέρει άλλο site) δεν μας πείραζε ιδιαίτερα και χαιρόμαστε που υπάρχει.


Τι είναι η Κάτοψη


- Κάτοψη λέει το ελληνικό λεξικό είναι: Η εικόνα ενός αντικειμένου όταν το βλέπεις από πάνω.
- Κάτοψη λέει ο φίλος μας Ηλίας, είναι: ..ένας χώρος διεκδίκησης και αποτύπωσης…
- Η αποψή μας για την "Κάτοψη":
Παρακολουθώντας καθημερινά την «Κάτοψη», βλέπουμε τη θεματολογία της από μέρα σε μέρα να «κιτρινίζει». Αρκετές δημοσιεύσεις ότι τους απειλούν για τις δημοσιογραφικές «αποκαλύψεις»! Έκανε σήριαλ τη βάπτιση του παιδιού του Δημάρχου Ανατολής, για την πρόσκληση, γιατί προκαλεί που έχει πολλούς καλεσμένους, γιατί κουμπάρα ήταν η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, γιατί το στέγαστρο ήταν έτσι και δεν ήταν αλλιώς κ.α! Μια ότι στην Αλβανία μπορείς να κάνεις φτηνές διακοπές σε καλά ξενοδοχεία, την επομένη τα ξενοδοχεία βρομάνε ποδαρίλα! Πριν από κάποιους μήνες απειλούσε με αποκαλύψεις για μια «περίεργη» κλινική στο Αργυρόκαστρο που αναδημοσίευσε η Δερόπολη σε χρόνο dt και απ’ ότι μάθαμε τελικά πρόκειται για ένα μαστογράφο που έγινε με πρωτοβουλία μιας νέας κοπέλας που επέστρεψε απο την Ελλάδα και μόνο συγχαρητήρια αξίζουν (το πώς εμπλέκεται ο κ. Μάκος σε αυτή την ιστορία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).
Πριν από κάποιες μέρες, με έκπληξη διαβάσαμε ένα άρθρο με αριστερίστικη φρασεολογία, χαρακτηρίζοντας «εθνικιστικό» την παρουσία αφισών στα Γιάννενα που καλούσαν τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες στον τόπο τους!!! Άρθρο το οποίο φυσικά αμέσως αναδημοσίευσε η «Δερόπολη»!


Μετά από μία ή δύο μέρες, κοινοποιήθηκε στο ιστολόγιο μας ένα email που στάλθηκε από κάποιον αναγνώστη στην Κάτοψη, επώνυμα και όχι ανώνυμα όπως λέει ο κ. Μάκος στο οποίο διαμαρτύρεται για το δημοσίευμα του να χαρακτηρίσει πατριδοκάπηλους όσους ασχολούνται με την απογραφή.

Το Ε -mail προς Κάτοψη που κοινοποιήθηκε και στο "Βορειοηπειρώτη" (12:18 π.μ. Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011) έχει ως εξής:

Προς κ.Ηλία Μάκο,

διάβασα αυτό:

"Γέμισαν με αφίσες τα Γιάννινα, δίνοντας εθνικιστική διάσταση στο θέμα!"

που όπως βλέπω άμεσα αναδημοσιεύθηκε εδώ:
http://www.deropoli.com/?p=7244&cpage=1


Αν και περίμενα να σχεδιάζατε να γίνει το ανάποδο και απλά να μπερδευτήκατε.

δε μου λες φίλε
φιλτράρεις πρώρα τις ειδήσεις που γράφεις ή απλά ανεβάζεις αράδα;;


εθνικιστική διάσταση δίνει το ιστολόγιο που συκοφαντεί την κίνηση.
Άκου το να μιλάς για βορειοηπειρώτες που πρέπει να απογραφούν στον τόπο τους είναι "εθνικιστικό"!!


"Υπερπατριώτες" στην Ελλάδα, που νομίζουν ότι αυτοί και μόνο νοιάζονται για τα εθνικά θέματα ως γνήσιοι Ελληναράδες, "


ως γνήσιος συκοφάντης χρησιμοποιείς υβριστικούς όρους για τους άλλους"Υπερπατριώτες" και "ελληναράδες"
επίτρεψέ μου να σου τους επιστρέψω: "κουμουνισταράδες", " πουλημένοι" και"προδότες"

"παίζουν παιχνίδια, και μάλιστα επικίνδυνα, με την απογραφή στην Αλβανία."


επικίνδυνα παιχνίδια παίζει εδώ και πολλά χρόνια η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ. Αυτοί κάνουν τις ύποπτες συναλλαγές με τον έναν και τον άλλον.
αυτοί είναι που δεν έκαναν τίποτε τόσο καιρό για να ετοιμαστούν για την απογραφή


"Χαρακτηριστικό είναι το εξής παράδειγμα: Γέμισαν με αφίσες τα Γιάννινα, στις οποίες αναφέρεται: "Βορειοηπειρώτη θυμήσου την καταγωγή σου."


Κακό είναι ε;;
Μήπως να ζητήσουν και συγνώμη;;
δηλαδή το σωστό είναι "βορειοηπειρώτη ξέχνα την καταγωγή σου";


"Δήλωσε Έλληνας στον τόπο σου".


πο πο πο
τι κακό κι αυτό..
έπρεπε να γράφει δήλωσε Αλβανός στον τόπο σου
οκ, ότι διατάξει το ΚΕΑΔ και οι χρηματοδότες του. no problem.


"Οι Έλληνες της Αλβανίας δεν χρειάζονται τις υποδείξεις των βολεμένων "υπερπατριωτών" της Ελλάδας. "


βολεμένοι είναι οι ηγέτες του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας. Οι άλλοι παλεύουμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας.
Άλλοι γλύφουν από δω και από κει
Δυστυχώς τις υποδείξεις τις ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Για να ακούει έστω και αραιά και που ο καθένας την αλήθεια:
Βορειοηπειρώτη ΔΗΛΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑΣ στον ΤΟΠΟ σου. Αυτή είναι η αλήθεια.


"Επιτέλους, ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για στείρα εθνικιστική εκμετάλλευση. "


τι στείρα εθνικιστική εκμετάλλευση ρε χαζε;
ποιος τα εκμεταλλεύεται;
έχει όνομα για να ισχυριστείς ότι κάποιος το εκμεταλλεύεται;


"Και εν τέλει, είναι επιζήμιο, σε ζητήματα ευαίσθητα, όπως η απογραφή στην Αλβανία, μερικοί να...φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν!"


Εν τέλει είναι επιζήμιο μερικοί συνεχίζοντας τον ύπουλο και προδοτικό τους ρόλο να κάνουν ύποπτες συμφωνίες και να ΠΟΥΛΑΝΕ την Ελληνικότητα της Β.Ηπείρου.

Και μια και έσπευσες τόσο εύκολα να δημοσιεύσεις κομμουνιστικές συκοφαντίες,
και να κατηγορείς για "βολεμένους" και "εθνικιστές"

το βιβλίο που έβγαλες για το Σεβαστιανό πήγε καλά;;
έβγαλες αρκετά χρήματα;;

ή τώρα βρήκες καλύτερο αφεντικό;


Και η απάντηση της Κάτοψης στα «ανώνυμα» μηνυματα:


Δεν θα το βουλώσουμε, ηλίθιοι, επειδή το θέλετε!
Χρήματα δεν έχουμε (μπορεί και να πεινάσουμε), όμως την αξιοπρέπειά μας, την ελεύθερη σκέψη μας και την καθαρή συνείδησή μας δεν τα διαπραγματευόμαστε...


Ανέντιμη και ανώνυμη επίθεση δεχόμαστε τις τελευταίες ώρες, από θρασύδειλους επαγγελματίες "υπερπατριώτες" στην Ελλάδα, για τη στάση μας στο θέμα της απογραφής στην Αλβανία. Δεν θα το βουλώσουμε, δεν το κάναμε ποτέ μέχρι τώρα, επειδή κάποιοι ηλίθιοι θέλουν σώνει και καλά να συμφωνούμε πάντα μαζί τους.
Τα υπονοούμενα, που αφήνουν, περί χρηματισμού και συναλλαγών, είναι, φυσικά, γελοιότητες. Χρήματα δεν έχουμε (μπορεί και να πεινάσουμε), όμως την αξιοπρέπειά μας, την ελεύθερη σκέψη μας και την καθαρή συνείδησή μας δεν τα διαπραγματευόμαστε.Με τα βιβλία, που γράψαμε, δεν εκμεταλλευτήκαμε κανέναν οικονομικά. Αυτοί, που μας κατηγορούν, το κάνουν με διάφορους τρόπους (άμεσους ή έμμεσους). Και κάτι ακόμη. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες και προσπαθούμε να κρίνουμε ψύχραιμα τα πράγματα. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και δεν κρυβόμαστε, σαν γυναικούλες, πίσω από ψευδώνυμα.


O «Βορειοηπειρώτης» θα προτιμούσε ο διάλογος δύο αδελφών ελλαδιτών για τη Βόρειο Ήπειρο να ήταν τουλάχιστον διαφορετικός. Δυστηχώς το Βορειοηπειρωτικό στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ της «μόδας», το λόγο τον είχε ομολογήσει ο κάποτε ο «σύντροφος» της Βορείου Ηπείρου Σταύρος Λυγερός που είχε πει συγκεκριμένα: «Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα πάρχει ένα ταμπού στο Βορειοηπειρωτικό, ευθυνόμαστε εμείς των «προοδευτικών» δυνάμεων...».


Κ. Μάκο, δεν θα μπορούσαμε να σας κάνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας, να εκφράσουμε μόνο το λύπη μας για αυτά που διαβάζουμε και να σας συμβουλέψουμε (αν σας είναι χρήσιμο) να μην γίνεται σάντουιτς των υποψηφίων εργοδοτών σας! Η αναμφισβήτητη δημοσιογραφική σας αξία, η συνεργασία με τον αείμνηστο μητροπολίτη Σεβαστιανό και η σχέση σας με τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, σας χρίζουν σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του Βορειοηπειρωτικού. Αυτό θα θέλαμε στα δημοσίευμα τα σας και όχι τα κατ’ εντολή εμπαθή δημοσιεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου