Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αύριο η τελευταία μέρα της ψευδό-απογραφής.



Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Αλβανικής στατιστικής υπηρεσίας INSTAT, η πολυσυζητημένη απογραφή είχε παραταθεί μέχρι το τέλος του μήνα Οκτωβρίου. Αύριο είναι η τελευταία εντός σχεδιαγράμματος ημέρα της απογραφής.


Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για την συμμετοχή του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, αλλά και της μειονότητας ειδικότερα. Η στατιστική αρχή υποστηρίζει πως στους Αγ. Σαράντα και στις περιφέρειά της, όπου ζει η Ελληνική μειονότητα, το ποσοστό των απογραφέντωναγγίζει δήθεν το 100%. Δεδομένου ότι, ουδείς Βορειοηπειρώτης (πλην ελαχίστων) μετακινήθηκε από την Ελλάδα, όπου ζει η πλειοψηφία, για να απογραφή στην Αλβανία, τα παραπάνω ποσοστά είναι όχι μόνο κάλπικα αλλά και παραπλανητικά. Φυσικά, δεν μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα, ιδεολογικά κίνητρα από την αποχή των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών.
Όλοι αναμένουν τα ψευδο-αποτελέσματα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Οι πολίτες με δηλωθείσα εθνικότητα ως ελληνική αναμένονται να είναι αριθμητικά σε χαμηλά ποσοστά, ενδεχομένως και σε χαμηλότερα αυτών της Χοτζικής περιόδου. Ενθαρρυντική είναι η απογραφή ελληνικών κοινοτήτων σε Κορυτσά, Νάρτα κλπ. Μία χαμηλή συμμετοχή των μειονοτήτων ωστόσο θα δημιουργούσε θέματα εγκυρότητας και νομιμότητας της απογραφής, γιαυτό και πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν θα είναι τα μαγειρεμένα, ενώ ποτέ δεν θα μάθουμε τα "πραγματικά" που συλλέχθηκαν αυτό το μήνα.
http://borioipirotika.blogspot.com/2011/10/blog-post_2077.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου