Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ»



Μετά την απόφαση διδασκαλίας κοινής ιστορίας στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, έγινε ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα για την ενοποίηση. Κατέληξαν σε συμφωνία με τη διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου (κυβέρνηση έχουν μόνο οι αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ χώρες) για κοινή διπλωματική και προξενική εκπροσώπηση Τιράνων και Πρίστινας στο εξωτερικό.

Όπως μεταφέρει το defence-point «η απόφαση αυτή θα μειώσει τα έξοδα για τις δύο κυβερνήσεις, και έχει επίσης συμβολικό χαρακτήρα για μια κοινή δράση των δύο κρατών στον διπλωματικό χώρο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη προφανούς σημασίας και αρκεί κανείς να αναφέρει, ότι σε περίπτωση που η αποσχισθείσα σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορέσει να αποσπάσει τις απαραίτητες αναγνωρίσεις, ώστε να αναγνωρισθεί επίσημα ως κρατική οντότητα εισερχόμενη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τότε η ένωση με τη «μητέρα Πατρίδα», την Αλβανία, θα είναι στην ουσία μονόδρομος.

Με αυτή τη λογική, ίσως τα Τίρανα να μη στενοχωριούνται και πολύ για το γεγονός της μέχρι στιγμής αποτυχία των Κοσοβάρων συμπατριωτών τους να αποσπάσουν τις απαιτούμενες αναγνωρίσεις.

http://www.liako.gr/news/home/36167------l-r.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου