Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Εορτασμός του «ΟΧΙ», στο χωριό Βουλιαράτι…Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και την Ελληνική μειονότητα παραβρέθηκε σήμερα στο χωριό Βουλιαράτι για να συμμετέχει στην εκδήλωση για την Επέτειο του «ΟΧΙ». Στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Μετά το τέλος της δοξολογίας σχηματίστηκε πομπή και όλοι κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο.Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο πεσόντων.


Συγκινητική ήταν η παρουσία των συγγενών των πεσόντων που αναπαύονται στο στρατιωτικό κοιμητήριο. Παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Νικόλαος Πάζιος, ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Ιωάννης Ριζόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής και βουλευτής κ. Βαγγέλης Τάβος, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Παντούλας, ο πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Βασίλης Μπολάνος, αντιπροσωπία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, οι έπαρχοι των ελληνικών περιοχών, οι συγγενείς των πεσόντων και εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων και πολλοί άλλοι. Την Αλβανική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας κ. Σ. Ξέρας.
Στη συνέχεια στο μνημείο που βρίσκεται δίπλα απ’ το ναό της Αγίας Σκέπης κατατέθηκαν στεφάνια, ενώ έγινε δεξίωση στην κεντρική πλατεία του χωριού για τους επισκέπτες και τους συγγενείς των πεσόντων


http://neavi.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου