Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ξορκίζεται με ανακοινώσεις τύπου η στάση της Ν.Δ υπερ της συμμετοχής της ΕΕΜειονότητας στην απογραφή του Οκτωβρίου




Σχόλιο ιστοσελίδας: Η ανάρτηση στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω σχόλια προέρχεται από άλλο σοβαρό βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο (Βορειοηπειρωτικά) το οποίο αναδημοσίευσε, όπως ουκ ολίγες φορές συνηθίζεται στη «μπλογκόσφαιρα», η ιστοσελίδα μας. Αυτό όμως δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι αυτή καθ΄εαυτή η ανακοίνωση τύπου της Ν.Δ. με την οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι και σε όλα, πράγμα που ορισμένοι «εθνοπατέρες» που ζουν και βολεύονται στην Αθήνα ως κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν να το «χωνέψουν». Εμείς οι «ανώνυμοι» μπλόγκερς, δεν είμαστε δειλοί, δεν είμαστε γλείφτες ελλαδιτών βουλευτών και πολιτικών. Είμαστε πραγματικοί Βορειοηπειρώτες και όχι Βορειοηπειρώτες του Συντάγματος και της Συγγρού. Δεν άρεσε τον ανώνυμο (με τα τρία σχόλιά του και IP……….) το σχόλιο στην ανάρτηση με την ανακοίνωση της Ν.Δ. Πρόβλημά του…

Ως προς την ουσία του θέματος: Ως «Δερόπολη» σχεδόν τρία χρόνια τώρα παρακολουθούμε τα πολιτικά και άλλα τεκταινόμενο στο χώρο της Β.Ηπείρου, έχοντας άποψη και λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση ως προς σημαντικά θέματα όπως λ.χ. αυτό της απογραφής. Θεωρήσαμε, γνωρίζοντας (θέλουμε να πιστεύουμε επαρκώς) τα πολιτικά πράγματα στην Αλβανία, τη νοοτροπία των πολιτικών, πως μια συμμετοχή της ΕΕΜ στην «απογραφή» του περασμένου Οκτωβρίου δεν ήταν μια ευκαιρία την οποία χάσαμε, ήταν μια ιστορική παγίδα την οποία ευτυχώς αποφύγαμε. Μέχρι τώρα δικαιωθήκαμε: η απογραφή ήταν χειροτερη απ΄ότι νομίσαμε. Αλλά ας περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα…

Υπάρχει ωστόσο ένα παράδοξο. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ασχολείται με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ( έπρεπε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι η απόφαση αυτή ως απόφαση βγήκε πριν από 7 μήνες ενώ πριν από δυο εβδομάδες ανακοινώθηκαν όλα τα σχετικά «επιχειρήματα») , ενώ σχεδόν τηρεί σιγή ιχθύος για τα συνέβησαν κατά την απογραφή του Οκτωβρίου (αναφέρει απλά «παρά τις πιέσεις κάτω από τις οποίες διενεργήθηκε η πρόσφατη απογραφή πληθυσμού»). Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου πριν από 7 μήνες προετοίμασε το έδαφος για τα όσα συνέβησαν στην απογραφή του Οκτωβρίου.

Κι απ΄όσα μας λέει ο «ανώνυμος σχολιαστής» η Ν. Δ. και ο αρχηγός της δεν «συναίνεσαν στην αποχή». Αυτό το έχουμε καταλάβει και δεν ήταν απαραίτητο να το επισημάνει. Αλλά θεωρούμε πως αν όντως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε πεισθεί ότι η αποχή είναι εις βάρος του Β. Ελληνισμού, όφειλε να το πει ευθέως και δημόσια. Όπως όφειλε να τοποθετηθεί και για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της απογραφής και όχι απλά με μια ανακοίνωση τύπου( όπως η προχθεσινή), που φαίνεται σαν να ξορκίζει τη στάση της στο θέμα συμμετοχής στην απογραφή του Οκτωβρίου.

Παρακάτω δημοσιευουμε ως ανάρτηση τα τρία σχόλια που προέρχονται από τον ίδιο σχολιαστή:



Υποβλήθηκε 17/12/2011 6:13 ΜΜ

5.Σ’ αυτό το σατανικό έργο που ανέλαβε να διεκπεραιώσει μέσω της αποχής το ντουέτο Ντούλε-Μπολάνο προσπαθήσατε μάλιστα κι εσείς μέσω των blog, με ψεύτικες φωτογραφίες να εμφανίσετε στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό πως και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έδωσε δήθεν «συναίνεση στην αποχή» που μονομερώς κηρύξατε και θέλετε σήμερα να δικαιολογήσετε με μη σοβαρά επιχειρήματα και αβάσιμες ψευδολογίες.
Τέτοια συναίνεση δεν υπήρξε ποτέ και ξέρετε καλά ότι η ΝΔ ήταν πάντα υπέρ της ελεύθερης απογραφής, χωρίς πιέσεις και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές από την πλευρά του αλβανικού Κράτους. Εναντίον τέτοιων πιέσεων και συμπεριφορών έπρεπε να κατευθύνονταν η πολιτική της Ομόνοιας και του δίδυμου Ντούλε-Μπολάνου και όχι κατά της ίδιας της απογραφής. Αυτό και μόνο σκέψου αγαπητέ bolger-«Ανώνυμε» και μετά κάτσε να σχολιάσεις τους άλλους.
Πάντως, αγαπητέ bolger-«Ανώνυμε», δεν σου πέφτει λόγος, να ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για το προφίλ της «αυριανής κυβέρνησης της Ελλάδας». Φαίνεται ξεκάθαρα ποιους εξυπηρετείς με το blog σου και τι θέλεις να φτάσεις με τη «μέριμνά σου» για το προφίλ της ΝΔ.

Ανώνυμος
IP……………………..

Υποβλήθηκε 17/12/2011 6:11 ΜΜ

3.Είμαι σίγουρος, αγαπητέ bolger-«Ανώνυμε», πως κι εσύ γνωρίζεις πολλά και όχι μόνο το δημοσίευμα του γνωστού αλβανού αρθρογράφου Alfred Cako στην, μεγάλης κυκλοφορίας αλβανική εφημερίδα Panorama της 22ας Αυγούστου 2011, στο οποίο αναφερόμαστε. Αν είδες καλά στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται πως «υπάρχει εκτίμηση ότι ο αριθμός τους (σ.σ. των ελληνικής καταγωγής Κορυτσαίων), ανέρχεται σε περισσότερους από 32.100 στην περιοχή καθώς επίσης πολλοί Βλάχοι δήλωναν ελληνική καταγωγή». Δεν σε εκπλήσσει αγαπητέ μου η ακρίβεια του αριθμού; Δεν είναι ούτε καν στρογγυλεμένος.
Αυτή η εκτίμηση αρκεί για να καταλάβει κάθε σοβαρός άνθρωπος, (πόσο μάλλον Βορειοηπειρώτης), πως το αλβανικό Κράτος είναι εκείνο που φοβόταν τα νούμερα της απογραφής και κάθε είδους αποχή ήταν προς το συμφέρον του και όχι προς το συμφέρον του Ελληνισμού.
Δεν θέλεις όμως να αναδείξεις τέτοια δημοσιεύματα και, με τεχνάσματα προσπαθείς να τα αποκρύψεις ή το λιγότερο να τα υποβαθμίσεις, ως «μη σοβαρή πηγή», για να αφήσεις να καταλάβουν κάποιοι, (κυρίως Ελλαδίτες πασοκο-αριστερίζοντες, που έχουν παρωπίδες), ότι η αποχή από την απογραφή ήταν «η μόνη λύση για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό». Κι ας ήσασταν οι ίδιοι που επί 20 συναπτά έτη, δεν αφήνατε βήμα από το οποίο να μην βροντοφωνάζατε για διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία.



Ανώνυμος
IP………………………..

Υποβλήθηκε 17/12/2011 6:10 ΜΜ

1.Αγαπητέ ανώνυμε «προστάτη» της Νέας Δημοκρατίας,
Χαίρομαι που παρακολουθείς με ορθάνοικτα μάτια κι αυτιά, όλα τα δελτία τύπου της ΝΔ. Αυτό δείχνει πως κάποιοι στη ΝΔ παράγουν έργο και για το Βορειοηπειρωτικό και κάποιοι άλλοι παραμονεύουν για να εγείρουν κατηγορίες. (Μήπως αυτό ενοχλεί εσάς κύριε ανώνυμε, όλους του δειλούς bloger’s και όλους εκείνους που σας βάζουν να γράφετε και να παραποιείτε την πραγματικότητα; Ή μήπως θα ήθελες να έκανες του λόγου σου κατάσταση και στη ΝΔ; Ή μήπως θα ήθελες η Ν.Δ. να μοιάσει του ΠΑΣΟΚ;).
Πάντως το χθεσινό δελτίο τύπου πολύ το χάρηκα, όπως ελπίζω και πολλοί άλλοι και θα ήθελα να πω ένα μπράβο στα παιδιά που ασχολούνται εκεί κάτω στη Ν.Δ, που καταφέρνουν και βγάζουν τα θέματα αυτά στην επιφάνεια. Γνωρίζω ότι και στα άλλα κόμματα υπάρχουν οργανωμένοι Βορειοηπειρώτες, αλλά δε βλέπω να ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα της πατρίδας μας. Αυτό πήγες να δείξεις κι εσύ ο ίδιος στην αρχή του σχόλιού σου, αν και προσπαθείς να το απλοποιήσεις, αποκαλώντας το δελτίο τύπου ως «αυτονόητο». Στην αρχή, όμως, διότι πιο κάτω δεν άργησες να δείξεις τα σαπρά δόντια σου και να αδράξεις την ευκαιρία να κατηγορήσεις την Νέα Δημοκρατία και το δελτίο τύπου για έλλειψη σοβαρότητας. Γνωστό το κόλπο σου, αλλά και όλων των ομοίων σου, που ενώ προσπαθούν να παρουσιάζονται ως «βορειοηπειρώτες» και να αναδεικνύουν τα «βορειοηπειρωτικά» τεκταινόμενα, δεν καταφέρνουν να κρύψουν ποιους εκπροσωπούν ως ανώνυμοι.

http://www.deropoli.com/?p=7934

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου