Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ξέρας: Συζήτησε την υπογραφή της συμφωνίας στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας




Η ενίσχυση της συνεργασίας στον κοινωνικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας ήταν το επίκεντρο της συζήτησης που αναπτύχθηκε μεταξύ του Υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, κας Σαχίν Fatma, και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρο Ξέρα. Οι δύο ομολόγοι αξιολόγησαν το πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και κρατών εστιάζοντας στους τομείς της απασχόλησης και των κοινωνικών υποθέσεων.
. «Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα με την οποία η Αλβανία έχει υπογράψει συμφωνία για τον κοινωνικό τομέα της ασφάλειας, δήλωσε ο υπουργός Ξέρας, και πριν από μία εβδομάδα, η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε τη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης.”
Και οι δύο αυτές συμφωνίες είναι σημαντικές και συμβάλλουν στην ανταλλαγή θετικών εμπειριών μεταξύ των θεσμικών οργάνων μας, διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών και από τις δύο χώρες. "

Η Υπουργός Σαχίν ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και δήλωσε έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων. «Η Αύξηση στήριξης για τα ευάλωτα στρωμάτα της κοινωνίας, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγχώριων υπηρεσιών, το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών για την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών και της νεολαίας έιναι οι τομείς προτεραιότητας της κυβέρνησης μας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η υπουργός. Η συνεργασία και η ανταλλαγή εμπειριών σε αυτούς τους τομείς θα ήταν αμοιβαίου ενδιαφέροντος. "

Στο τέλος της συνάντησης των δύο ομολόγων, συμφώνησαν ότι οι εμπειρογνώμονες από τα δύο υπουργεία να αρχίσουν εργασίες για τη σύνταξη μιας συμφωνίας στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η τουρκάλα υπουργός Σαχίν βρέθηκε στην Αλβανία για μια διήμερη επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας που αποτελούνταν από μέλη του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανώτερους εκπροσώπους του Υπουργείου και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου των γυναικών επιχειρηματιών της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας κ. Aynur Bektas. .

http://neavi.blogspot.com/2011/12/blog-post_7627.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου