Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αναστάσιος "έστησε" τον Μπερίσα


Όπως δημοσιεύει σήμερα η Gazeta Shqiptare, ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έκανε δείπνο χθες στην Πρωθυπουργική κατοικία Vila 31, με καλεσμένους τους θρησκευτικούς αρχηγούς επ' αφορμής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Στο δείπνο παρευρέθησαν οι, Rrok Mirdita, Πρόεδρος του Συνεδρίου των Επισκόπων της Αλβανίας, Dode Gjergji Επίσκοπος της Δημοκρατίας του Κοσόβου, Zef Gashi Επίσκοπος του Tivar, Haxhi Selim Muça Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Baba Edmond Brahimaj Πρόεδρος των απανταχού Μπεκτασίδων αλλά και μια σειρά από άλλους θρησκευτικές και μη προσωπικότητες όπως ο εκπρόσωπος του OSCE για την Αλβανία Eugen Wollfarth. 
Απών από το δείπνο ήταν μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος παρά τα ειρωνικά υπονοούμενα που αφήνει η εφημερίδα για την απουσία του, είχε επεξηγήσει τους λόγους της απουσίας του, σε επιστολή που είχε αποστείλει προς τον Πρωθυπουργό κ. Μπερίσα. Η ανθελληνικής στάσης εφημερίδα, ισχυρίζεται πως ο Αρχ. Αναστάσιος δεν παρευρέθηκε στο δείπνο επειδή κάνει νηστεία... φυσικά και δεν απαιτούμε από τους συντάκτες της εφημερίδας να νιώσουν το αίσθημα κατάνυξης των Ελληνορθόδοξων εορτών, αλλά τουλάχιστον ας το γνωρίζουν. 
Κατά τα άλλα στο δείπνο ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως ανάμεσα στις θρησκευτικές ομάδες της Αλβανίας επικρατεί πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, ενώ τόνισε τον σημαντικό ρόλο των θρησκευμάτων στην εξέλιξη του Αλβανικού έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου