Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Οι Ευρωπαίοι αναζητούν θέσεις εργασίας στην Αλβανία και στην Αγκόλα»…







Δεκέμβριος 26, 2011.


‘Adevarul’-Ρουμανία


Η κρίση που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ οδηγεί στην ανεργία ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους, οι οποίοι προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.


Μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών υπάρχουν και μερικοί προορισμοί που όταν τους ακούσει κανείς εκπλήσσεται. Εκτός από τη Γερμανία, το Καναδά για παράδειγμα υπάρχουν η …Αλβανία και η Αγκόλα.


Έτσι, έχουμε ως προορισμούς μεταναστών για εργασία:



Αγκόλα. Είναι η αναπτυσσόμενη χώρα με ακμάζουσα βιομηχανία πετρελαίου, προτιμάται από κατοίκους της ιβηρικής χερσονήσου αφού επίσημη γλώσσα είναι τα πορτογαλικά.


Αλβανία. Δεν ο πρώτος προορισμός αν ψάχνετε για δουλειά, αλλά αυτό το μικρό κράτος της Αδριατικής, λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα και την Ιταλία αποτελεί ‘καυτό’ προορισμό στο χάρτη των ευρωπαίων ανέργων.


Κύπρος. Είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς το νησί αυτό της Μεσογείου. Στενές σχέσεις με Ελλάδα και Ιταλία αποτελεί αγαπητό προορισμό για τους ανέργους.


Τουρκία. Η εγγύτητα προς τη νότια Ευρώπη και το γεγονός ότι έχει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης την κάνει την πιο δημοφιλή χώρα προορισμού για τους Ευρωπαίους ανέργους.


Ισραήλ. Οικονομία σταθερή, προσανατολισμένη στην επιχειρηματικότητα, κοντά στην νότια Ευρώπη, προκαλεί τους περισσότερους Ευρωπαίους ανέργους.


Γερμανία. Κινητήρας ανάπτυξης της Ευρώπης, η μεγαλύτερη και ισχυρότερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, παράδεισος για τους άνεργους Ευρωπαίους.


Καναδάς. Η ήπια πολιτική της χώρας προσφέρει ευκαιρίες στους μετανάστες για απασχόληση στον τομέα των φυσικών πόρων, είναι μια από πιο ελκυστικές χώρες για μετανάστες.


Βραζιλία. Μια χώρα με εντυπωσιακή ανάπτυξη και με παλιούς δεσμούς με την Πορτογαλία, έχει μετατραπεί σε πραγματικό El Dorado για τους άνεργους Πορτογάλους.


Βέλγιο. Δεν έχει και τόσο σταθερή οικονομία, ωστόσο, είναι ο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων που επιδιώκουν να ανασάνουν από την κρίση της χώρας τους.


Αυστραλία. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι άνθρωποι συρρέουν εδώ ψάχνοντας για θέσεις εργασίας σε μια ισχυρή οικονομία με σταθερή κυβέρνηση και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Ελκυστικό μέρος, ιδιαίτερα για τους Ιρλανδούς που δεν έχουν το πρόβλημα της γλώσσας.


--
Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου