Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στην Κορυτσά: 20 κουκουλοφόροι εισβάλλουν στο σπιτι του Ναούμ Ντίσιο για να τον συλλάβουν


Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από Κορυτσά, 20 κουκουλοφόροι, πιθανότατα άνδρες των ειδικών δυνάμεων, μπήκαν δια της βίας στο σπίτι του Ναούμ Ντίσιο για να τον συλλάβουν.  Στην απαίτηση της γυναίκας του Ντίσιου για να επιδείξουν το σχετικό ένταλμα, οι κουκουλοφόροι απάντησαν με άσκηση βίας και τρομοκρατίας.
Ακόμα οι κουκουλοφόροι, χωρίς να έχουν ένταλμα για έλεγχο και σύλληψη  καθώς η υπόθεση και με τα σημερινά δεδομένα εκκρεμεί, έκαναν άνω κάτω το σπίτι του Ντίσιου, ενώ ο ίδιος ευτυχώς δεν ήταν εκεί.

Το σημερινό συμβάν, αν μη τι άλλο, είναι η συνέχεια του κλίματος βίας και τρομοκρατίας που ασκούν οι κρατικές δομές εις βάρος του Ελληνισμού της Κορυτσάς. Ένα κλίμα σε έξαρση, καθώς  η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιδράει στο επικίνδυνο πλέον κλίμα  εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Εντωμεταξύ σήμερα το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Κορυτσάς απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης Ντίσιου για μη εκτέλεση της ποινής που επέβαλλε το Εφετείο έως ότου η υπόθεση εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η υπεράσπιση Ντίσου θεωρεί πως η σημερινή απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, αυτό αναμένεται να γίνει εντός δέκα ημερών ξανά από το Εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου