Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η « Aleanca Kuqezi» γίνεται κόμμα




Τι δείχνει δημοσκόπηση στην Αλβανία για την εθνικιστική οργάνωση
Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο «Βορειοηπειρώτης» είχε δημοσιεύσει άρθρο για τις φήμες που ήθελαν την “Aleanca Kuqezi”, να μετατρέπεται σε κόμμα. Ο αρχηγός της εθνικιστικής οργάνωσης Kreshnik Spahiu, που είναι και αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, δήλωσε χθες για πρώτη φορά, ότι το κίνημα αυτό θα γίνει κόμμα.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ τουderopoli.com,
Στο αλβανικό πολιτικό-εκλογικό σκηνικό θα μπει κι ένα καινούργιο κόμμα. Σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σπαχίου, είπε πως τον Μάιο θα πραγματοποιήσει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία την πρώτη τη συνέλευση.

Παράλληλα ο Σπαχίου είπε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης.
Επιπλέον ο Σπαχίου «ξεκαθάρισε» κι ένα άλλο θέμα: αυτό της σχέσης με τον αλβανό Πρόεδρο της δημοκρατίας και προϊστάμενό του Μπαμίρ Τόπι. Ο Σπαχίου ανέφερε πως ανήκουν σε δυο διαφορετικά πολιτικά ρεύματα και κατά συνέπεια σε διαφορετικά κόμματα. Αυτός όμως δεν προσδιόρισε σε ποιο πολιτικό ρεύμα ανήκει , αλλά έχοντας υπόψη πως το κόμμα του, καθώς ο ίδιος λέει, θα επεκταθεί εκτός των συνόρων, τότε στον ορίζοντα διαφαίνεται η ίδρυση ενός ακροδεξιού σχηματισμού με κυρίως ανθελληνικό προσανατολισμό.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Shekulli”, η εθνικιστική συμμαχία προηγείται των δύων παραδοσιακών συμμαχιών. Στη διαδικτυακή δημοσκόπηση, σε πάνω από πέντε χιλιάδες αναγνώστες που συμμετείχαν μέχρι τώρα, η «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» προηγείται με 42%, ακολουθεί η «Αριστερή Συμμαχία» με 39% και στην τρίτη θέση με 19% η κυβερνητική συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος. Βεβαίως αυτά τα ποσοστά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, πρώτον γιατί αυτές οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγάλες αποκλήσεις και δεύτερον οι εφημερίδες στην Αλβανία λειτουργούν σχεδόν ως όργανα των κομμάτων και το κοινό τους είναι ανάλογο. Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, είναι όμως γεγονός ότι πλέον γίνεται λόγος για τρεις συμμαχίες και οι εθνικιστές της ερυθρόμορφης, φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση στην Αλβανία και όχι μόνο.
Πόλοι πιστεύουν πως η «ερυθρόμαυρη συμμαχία» ή «συμμαχία του μίσους» όπως την χαρακτήρισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Ιλίρ Πάτσο ή «συμμαχία της κοπριάς» όπως την χαρακτήρισε ο αλβανός πρωθυπουργός, είναι μία φούσκα που θα ξεφουσκώσει, όπως η Μ.Κ.Ο. “Zgjohu”/Ξύπνα με μεγάλη αποδοχή στην Αλβανία, όταν όμως μετατράπηκε σε κόμμα, δεν κατάφερε να βγάλει ούτε ένα βουλευτή.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, ο Spahiu θα μας δώσει πολλές ειδήσεις, αφού μία από τις σημαίες του είναι ο ανθελληνισμός.Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο «Βορειοηπειρώτης» είχε δημοσιεύσει άρθρο για τις φήμες που ήθελαν την



http://borioipirotis.blogspot.com/2012/01/aleanca-kuqezi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου