Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δεν έλειπε κανείς στη δεξίωση του Προξενείου Αργυροκάστρου





Επιστολή αναγνώστη
«Οι ενωτικοί» και οι «διασπαστές»
Η γιορτή της 25 Μαρτίου, «ένωσε» όλους της πολιτικής σκακιέρας του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην δεξίωση που έδωσε με την ευκαιρία αυτή ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, κύριος Κοτροκόης. Εκεί ήταν όλοι. Ο Ντούλε, ο Μπολάνο, ο Ξέρας, ο Κ.Μπάρκας, Τάβος, Κ.Κίτσιος, Θ. Μήτσιος, Κυριαζάτης, Μπεζιάνης, Μπούκας, Κ. Μπεζιάνη, Ο Μπέτσης, Λ. Παπάς, νυν και πρώην έπαρχοι και πολλοί άλλοι επίσημοι από τα αλβανικά κόμματα και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόν και ο «αυτοαποκαλούμενος βουλευτής των βορειοηπειρωτών στην Ελληνική Βουλή», Παντούλας.

Ο οικοδεσπότης Ν. Κοτροκόης άξιος συγχαρητηρίων από όλους που παραβρέθηκαν, άνοιξε την πόρτα του Προξενείου διάπλατα. «Δημιούργησε» συνθήκες στην αίθουσα της δεξίωσης, που σχεδόν ήταν γεμάτη, τα πηγαδάκια να έδιναν και να έπαιρναν. Ο Ντούλε, που τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα παριστάνει τον εκπρόσωπο της ιδέας της ενότητας, όπου και να έριχνε το βλέμμα του, είτε όπου να βρίσκονταν, είχε τριγύρω του ή απέναντι του, τους «διασπαστές.» Και το περίεργο είναι πως οι διασπαστές μέσα στην αίθουσα ήταν η πολυψηφία που αν μιλήσουμε με ποσοστά, μπορεί να άγγιζαν και το 70-80%.
Μετά από την κουραστική εξόρμηση που έκανε εφέτος, κόβοντας πίτες σχεδόν σε κάθε αδελφότητα, (είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που κυβερνάει να σκίσει παπούτσια τρέχοντας παντού), διαπίστωσε πως εκτός στη βάση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού που είναι μειοψηφία, τώρα είναι και στις επίσημες δεξιώσεις. Η μειονεκτική του θέση τον έκανε νευρικό. Να συμπεριφέρεται κάπως περίεργα για το βλέμμα των ανθρώπων που δεν είναι στο στενό του περιβάλλον και όχι μόνο. Πληροφορίες λένε πως κάποια στιγμή έφτασε μέχρι να εκφραστεί πως το ΚΕΑΔ με δική του εντολή «να μην κατεβάσει υποψήφιους για τις εκλογές του 2013».
Για να τον βγάλει από την δύσκολη στιγμή, έσπευσε δίπλα του ο κολλητός του Παντούλας, και άρχισε να απειλεί στο όνομα του εθνικού κέντρου, πως μόνο το ΚΕΑΔ αναγνωρίζουν και τίποτα άλλο. Με την στάση του και ο Παντούλας, δεν έμεινε δίχως να πάρει και ο ίδιος τα ρέστα από τους πολλούς, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα της αντιπροσωπίας του Κόμματος των Ελλήνων, που είχε ισχυρή παρουσία.
Ότι και να λένε τα πηγαδάκια από την εκδήλωση, η κατάσταση είναι ανησυχητική για τα πολιτικά κεκτημένα στη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, που απαιτεί σοβαρά την προσοχή του εθνικού κέντρου.

Ο Παρατηρητής



http://borioipirotis.blogspot.com/2012/03/blog-post_6637.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου