Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πρόβλημα με τα ΕΔΤΟ





Ενώ φαίνεται πως οι μόνιμα διαμένοντες Βορειοηπειρώτες στην ιδιαίτερή τους πατρίδα πάνε να λύσουν το θέμα της κατάθεσης δικαιολογητικών για την ιθαγένεια (πριν ακόμα κι εκεί αρχίσουν τα παρατράγουδα), ένα άλλο θέμα καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι συμπατριώτες μας θέλουν να ανανεώσουν τα Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς.

Οι αστυνομικές αρχές δεν ανανεώνουν τα ΕΔΤΟ εάν ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει εκείνα τα χαρτιά που αποδεικνύουν πως μένει μόνιμα στην Ελλάδα: ενοικιαστήρια, λογαριασμούς ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ. Για του λόγου το αληθές μέχρι τώρα οι αστυνομικές αρχές προσπερνούσαν αυτά τα χαρτιά, καθώς γνώριζαν (και γνωρίζουν) πως αυτές οι περιπτώσεις είναι ιδιάζουσες και η αντιμετώπιση ανάλογη.


Καθώς τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει σε σύγκριση με παλιότερα, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους γιατί οι Βορειοηπειρώτες υποβάλλονται σε άλλη μια, χωρίς λόγο στην ουσία ταλαιπωρία, ώστε να αποδείξουν ότι μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, τη στιγμή που μένουν και εργάζονται στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Για έναν σκεπτόμενο συμπατριώτη Έλληνα η κατηγορία αυτή ανθρώπων μας θα έπρεπε να αντιμετωπίζονταν όχι απλά ευμενώς, αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία και συμπάθεια. Ωραίες λέξεις οι δυο τελευταίες, αλλά ίσως είναι για άλλους καιρούς και για άλλους ανθρώπους.

Κλείνοντας την σύντομη αυτή επισήμανση δεν θέλουμε να πιστέψουμε (αν και αναφέρει και συγκεκριμένα ονόματα) αυτό που μας γράφει αναγνώστης της ιστοσελίδας μας για την ύπαρξη κυκλωμάτων που «διευθετούν» έναντι καλής αμοιβής αυτές τις «εκκρεμότητες».

http://toorama.blogspot.com/2012/02/19-2-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου