Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Για όλα «φταίνε» οι Βορειοηπειρώτες: 300 βιβλιάρια υγείας αφαιρούν απ΄αυτούς στα Γιάννενα







Σημείωση: Δημοσιεύουμε (με ορισμένες συντομεύσεις) κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης διαμαρτυρόμενος για τις εις βάρος των βορειοηπειρωτών διακρίσεις που γίνονται από ορισμένες υπηρεσίες στην Ελλάδα.



Η πιο απροστάτευτη πληθυσμιακή ομάδα προς στιγμήν στην ελληνική επικράτεια είναι οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες. Πήγαν τώρα δυο δεκαετίες που εις βάρος τους γίνονται κάθε είδους διακρίσεις. Δυο δεκαετίες με δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις, δυο δεκαετίες σε χειρότερη μοίρα και απ΄τους αλβανούς, τους μαύρους ή πακιστανούς.

Δεν έφταναν στους πατεράδες και τους παππούδες μας όσα περάσαν πενήντα χρόνια πριν από το 90, το αθηναϊκό κράτος τα θεώρησε λίγα αυτά τα βάσανα και έπρεπε να βασανιστούν ακόμα.

Δέκα χρόνια σέρνονται οι παππούδες και υπόκεινται στους πλέον χειρότερους εξευτελισμούς από τους κάθε είδους υπαλλήλους. Σε κάθε γραφείο και ένας Γολγοθάς. Χαρτιά, δικαιολογητικά, πάλι χαρτιά και πάλι δικαιολογητικά.

Γραφεία του ΟΓΑ και υπάλληλοι που αυνανίζονται από ικανοποίηση που υποβάλλουν σε βάσανα τα γεροντάκια, υπάλληλοι του δήμου και άλλων υπηρεσιών να κόβουν επιδόματα και βιβλιάρια υγείας, γραφεία αστυνομικά που το μόνο που δεν κάνουν για να δώσουν ΕΔΤΟ είναι η εξέταση DNA.

Το τελευταίο παράδειγμα, αυτό που διαβάζουμε για το τσεκούρι που έριξε ο Δήμος Ιωαννιτών στους Βορειοηπειρώτες. 300 βιβλιάρια υγείας αφαίρεσε επειδή τους παραχωρήθηκαν χωρίς να το δικαιούνται. Λύθηκαν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας…

Ούτε ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Οι υποψήφιοι βορειοηπειρωτο-πατέρες θα έρθουν ξανά για να ζητήσουν την ψήφο…

Αυτοί δεν ντρέπονται… μάλιστα καυχώνται ότι βάζουν τάξη… με θύματα τους απροστάτευτους Βορειοηπειρώτες.

http://www.deropoli.com/?p=9089

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου