Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η Χιμάρα έχει ήδη έμβλημα, σημαία, ιστορία, μνήμη!



Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή με το έμβλημα, πραγματικά. Η Χιμάρα έχει ήδη και έμβλημα και σημαία. Και άσχετα αν οι Αλβανοί παραδέχονται ή όχι την ελληνικότητα μας, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το έμβλημα. Από την άλλη μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί που η Ομόνοια καταθέτει και η ίδια προτάσεις σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Θέλω να το ξανατονίσω… πως έχουμε ήδη έμβλημα, και σημαία, και ιστορία, και μνήμη. Οπότε και αναρωτιέμαι, προς σε τι όλα αυτά? Ποιος διέταξε αυτόν τον διαγωνισμό εμ-βλημάτων? Σε ποιον απευθύνεται? Και ποιον θα εκπροσωπεί? Τους Χιμαραίους? Γιατί δεν ρωτώνται οι ίδιοι τότε? Ποιος θα μας απαντήσει λοιπόν?



Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει στο δημαρχείο να χρησιμοποιήσει το ιστορικό της έμβλημα η Χιμάρα?



Αν υπάρχει δεν ξέρω, ας πάνε οι αρμόδιοι να διαμαρτυρηθούν και ότι άλλο προβλέπεται από τα ανθρώπινα κ’ ιστορικής μνήμης δικαιώματα. Για αυτό δεν υπάρχουν τα «κεφάλια» άλλωστε, για να παλεύουν και να διεκδικούν για την βάση; Για να απαντάνε στα ερωτήματα των πολιτών?





Αν απ’την άλλη δεν υπάρχει τέτοιος νόμος και υπόκειται μόνο στην ευχέρεια του κάθε δημάρχου τότε αφήστε τον κύριο Γκόρο να διαλέξει το έμβλημα του με τον Σκεντερμπέη που τον αντιπροσωπεύει, να «φτιάξει» την σύγχρονη ιστορία της Χιμάρας και ας μας αφήσει εμάς τους υπόλοιπους.



Καταθέτοντας προτάσεις η ίδια η Ομόνοια είναι σαν να συμφωνεί με την κατάργηση της ιστορίας μας και της ιστορικής μας μνήμης. Αν δεν μας επιτρέπουν να έχουμε το δικό μας, αυτό που είχαμε για αιώνες και αιώνες, αυτό που είχε η Χιμάρα σαν Αυτόνομη Συμπολιτεία των Κεραυνίων, αυτό με το οποίο αγωνίστηκε κατά όλων των κατακτητών, αυτό που πάνω του έχυσαν το αίμα τους οι προγονοί μας…τότε δεν υπάρχει λόγος για άλλο. Δεν είναι αλάτι και έλιωσε, δεν είναι ρούχο και πάλιωσε. Είναι σύμβολο! Είναι ιερό! Όταν και όποτε μας αναγνωρίσουν ..όταν και όποτε μας αφήσουν.. όταν και όποτε διεκδικήσουμε ..τότε θα βάλουμε και εμείς το δικό μας. Οπότε αφήστε τους άλλους να ζωγραφίζουν γιατί εμείς το έχουμε ήδη αγιογραμμένο το δικό μας.



Εμείς έχουμε και παρελθόν και ιστορία, δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε άλλη.

himara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου