Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Debate: Μηλίτσα Γιώτη η υποψήφια του ΠΑΣΟΚΚλείνουμε την παρουσίαση των Βορειοηπειρωτών που διεκδικούν μια θέση στην Βουλή με την υποψήφια Βουλευτή στην Α' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, κα. Μηλίτσα Γιώτη.


Αυτοδύναμη Ελλάδα για την ισχυροποίηση της θέσης της Βορείου Ηπείρου


H υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Μηλίτσα ΓιώτηΣυμπατριώτισσες και συμπατριώτες,Αρχικά θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση γιατί θέτω υποψηφιότητα σ’ αυτές τις εκλογές, μια ερώτηση την οποία αντιλαμβάνομαι θα μου απηύθνε έκαστος από εσάς.Η συγκυρία είναι δύσκολη. Η χώρα βιώνει μια κρίση χωρίς προηγούμενο, μια κρίση η οποία βαίνει πέραν από το πεδίο της οικονομίας. Γίνεται κρίση αξιών. Το ζήτημα, λοιπόν δεν είναι απλά λογιστικό, δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους, ώστε να περιμένουμε απ’ αυτούς να δώσουν τη λύση. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία και άρα όλους μας. Επικρατεί μια σύγχυση γιατί η κοινωνία μας καλείται να ιεραρχήσει διαφορετικά τις αξίες της, με περαιτέρω συνέπεια να γίνονται τώρα πιο ορατά τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, όπως η πολυπλοκότητα των μηχανισμών και η γραφειοκρατία.Το ανωτέρω «σκηνικό» ήταν που με ώθησε να συμμετέχω σ’ αυτές τις εκλογές αξιοποιώντας το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι», ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να λάβω μέρος στην προσπάθεια να καταστήσουμε εκ νέου τη χώρα αυτοδύναμη, διορθώνοντας τα σφάλματα του παρελθόντος, στα οποία γυρίζουμε τώρα την πλάτη.Ως μέλη αυτής της κοινωνίας, σίγουρα μας απασχολεί το αύριο της χώρας, το μέλλον μας, για έναν επιπλέον λόγο: γιατί εμείς μοχθήσαμε περισσότερο για να τα καταφέρουμε, για μας η προσπάθεια ήταν πιο δύσκολη. Αλλά, τα καταφέραμε. Πέραν, όμως, της πατρίδας μας, της Ελλάδος, μας απασχολούν και τα προβλήματα της ιδιαίτερης μας πατρίδας, της Βορείου Ηπείρου, του πολύπαθου αυτού τόπου.

Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια Ελλάδα που θα βρίσκεται σε θέση ισχύος ώστε να μπορεί να διαπραγματευθεί και τα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου.Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο status, όσον αφορά την νομική μας κατάσταση. Ήμαστε ταυτόχρονα Ευρωπαίοι πολίτες, σε όσους εξ ημών έχει αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια, ενώ παράλληλα συνδεόμαστε με τον ίδιο νομικό δεσμό με μία τρίτη χώρα, στην οποία έχουμε περιουσίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η Αλβανία επιδιώκει τη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η ένταξη αυτή προϋποθέτει τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αρχών. Αρχών κοινών για τα πολιτισμένα δημοκρατικά κράτη, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα ενός κράτους δικαίου.Έχοντας, ως σημείο εκκίνησης την άνω διαμορφωθείσα κατάσταση θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας διακρατικά και ταυτόχρονα να εγγυηθεί η Ελλάδα τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας, αναλαμβάνοντας δράση οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΞ.. Η εγγύηση αδιάβλητων εκλογών, οι οποίες θα καταδείξουν την πραγματική λαϊκή βούληση, τόσον σε κεντρικό επίπεδο όσον και σε περιφερειακό, ο σεβασμός του δικαιώματος μας στην ιδιοκτησία μας και γενικότερα η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, ειδικότερα όσον αφορά τα ζητήματα της μειονότητας, ώστε να διασφαλισθεί η αρχή της ισότητας, αποτελούν παρόμοια ζητήματα.Θα ήθελα επίσης, να επισημάνω, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι διχόνοιες δεν ευνοούν. Ως ειδική γραμματέας του «Βορειοηπειρωτικού Φόρουμ» γνωρίζω ότι η απόδοση της ιθαγένειας διεκδικήθηκε από εμάς για εμάς.Υπάρχουν πολλά ακόμη να επιλυθούν με κυριότερο το ζήτημα της γραφειοκρατίας, η οποία αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της Δημόσιας Διοίκησης. Μια αρχική λύση θα ήταν η καλύτερη στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών.Συμπερασματικά, οι επιδιώξεις μας αυτές προϋποθέτουν μια ισχυρή Ελλάδα, αλλά μια Ελλάδα με Ευρωπαϊκή προοπτική.Στόχος μου δεν είναι να «συστήσω» το ΠΑΣΟΚ σε εσάς, αλλά εσάς στο ΠΑΣΟΚ. Όταν λέω εσάς εννοώ τα προβλήματα όλων μας και εκάστου χωριστά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/06/1979
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΣΕΡΚΟΒΙΤΣΑ - ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

- Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

- Ασκώ το ελεύθερο επάγγελμα του δικηγόρου από το έτος 2005, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

- Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Νομικής, Τομέας Ιστορίας και Θεωρίας Δικαίου: κατεύθυνση Κοινωνιολογία Δικαίου

- Ήδη παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνών Σπουδών του Τμήματος Νομικής με κατεύθυνση Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο

- Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά

- Κοινωνική δράση: Ειδική γραμματέας του «Βορειοηπειρωτικού Φόρουμ»

Μέλος του Δ. Σ. της Αδελφότητας Τσερκοβιανιτών
himarα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου