Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πύρρος Δήμας: Ο Β. Ελληνισμός είναι περήφανος για κάθε παιδί του





Μικροί, πολύ μικροί, «κούτσικοι» όπως λένε και στο χωριό μου πάνω στην Πατρίδα. Ανθρωπάκια που τα γράμματα δεν μπόρεσαν να τους κάνουν ανθρώπους, που τα πτυχία δεν μπόρεσαν να τους ξελασπώσουν τα μυαλά…

Γράφω έτσι κάπως βαριά, γιατί πραγματικά με ενόχλησαν τα όσα γράφει κάποιος που θέλει να αποκαλείται «Βορειοηπειρώτης» και ο συρφετός που τον ακολουθεί με κάθε είδους ανάξια και ανάρμοστα σχόλια για τον Πύρρο Δήμα.

Ο Πύρρος Δήμας δεν πρόδωσε ούτε την ιδιαίτερή του Πατρίδα, τη Χιμάρα, ούτε το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ούτε κανέναν. Ο Πύρρος Δήμας δέχθηκε πρόσκληση από ενα μεγάλο ελληνικό κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε πιστεύω θα το έκανε και για τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς να τον γνωρίζω, πιστεύω το έκανε από αγάπη για την Ελλάδα και για την ιδιαίτερή του Πατρίδα. Ας κάνουμε υπομονή να τον κρίνουμε την κατάλληλη στιγμή.

Εμείς δείχνουμε για άλλη μια φορά πόσο μικρόψυχοι είμαστε, πόσο εύκολα λέμε και την τελευταία κουβέντα: πικράθηκε ένας ανώνυμος βορειοηπειρώτης, γιατί ο Πύρρος, το μέχρι χθες κάδρο που είχε «κρεμασμένο στον τοίχο» έκανε το «ολίσθημα» και έγινε «η ασπίδα ενός κόμματος που του άξιζε η τιμωρία της ελληνικής κοινωνίας και η διπλή τιμωρία της βορειοηπειρωτικής… »

Μήπως ο Πύρρος στο εξής δεν θα είναι αυτός που σήκωσε την ελληνική σημαία και έκανε υπερήφανη την Ελλάδα. Γιατί έτσι αρέσει σε κάποιους που το «πατριδόμετρό» τους δεν ξεπερνάει ορισμένα κόμματα και επιδίδονται σε πλειστηριασμούς «πατριδοσύνης».

Όχι βέβαια! Ο Β.Ελληνισμός ήταν και θα είναι περήφανος για όποιο παιδί του διαπρέπει και κάνει υπερήφανη την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε χώρο, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην πολιτική…

deropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου