Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τα Chanel, η υπηρέτρια και η αποστολή στην Αλβανία




Το λαμπερό λάιφ στάιλ του ζεύγους Τσοχατζόπουλου και η λιτή ζωή της Σώνας Λεοντοπούλου.


απόσπασμα από δημοσίευμα της RealNewsόπου η πρώην σύζυγος του Ν. Ζίγρα, συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου μιλάει για το ζεύγος.


Η Βίκυ Σταμάτη δεν αποκαλούσε ποτέ τον Ακη Τσοχατζόπουλο με το όνομά του. Χρησιμοποιούσε πάντα το «αγάπη μου» ή το «ψυχή μου». Και εκείνος της τα έδινε όλα. «Σκεφτείτε ότι μία ημέρα μου εξηγούσε η Βίκυ Σταμάτη πως μία από τις γυναίκες που είχαν στο σπίτι για να τους βοηθούν στις δουλειές τής ζήτησε ως δώρο παπούτσια Chanel. Η δική μου αντίδραση ήταν απόλυτα ειλικρινής: “Καλά, είσαι σοβαρή, πού να ξέρει αυτή τι είναι τα Chanel;”. Και τότε ο Ακης της είπε: “Ακούς τι σου λέει η Σώνα;”».

Για τη Σ. Λεοντοπούλου, όλη η συμπεριφορά αλλά και η στάση ζωής του Α. Τσοχατζόπουλου και της Β. Σταμάτη ήταν τελείως ξένη, καθώς η 57χρονη οδοντίατρος έχει μάθει να δουλεύει σκληρά στη ζωή της.

«Τριάντα τέσσερα χρόνια -υπογραμμίζει η ίδια- δουλεύω μέσα σ’ ένα “στόμα”. Ακόμη κι όταν έζησα για 5-6 μήνες με τον Ζήγρα στην Αθήνα, δούλευα σ’ ένα ΙΚΑ στην Ανθούπολη. Τα παράτησα όταν αναγκάστηκα να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη, γιατί εκείνος ήθελε να ζήσουμε μόνοι μας, χωρίς την κόρη μου. Εγώ φυσικά το αρνήθηκα. Πήρα το παιδί και έφυγα από την Αθήνα. Από τότε, βλεπόμασταν μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ισως γι’ αυτό δεν είχα αντιληφθεί τις περίεργες δοσοληψίες του».

Άνθρωπος πολύ μακριά από τον κόσμο της μίζας, των offshore και του «μαύρου» χρήματος, η Σ. Λεοντοπούλου ένιωσε ξαφνικά ότι βρίσκεται σε μια δίνη. Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις, οι συλλήψεις και τελικά η φυλάκιση όλων αυτών που αποτέλεσαν το περιβάλλον της για χρόνια ολόκληρα την έχουν συγκλονίσει.

Εκείνη είχε αφιερώσει τη μισή της ζωή σε ιεραποστολικό έργο στην Αλβανία, το Σινά και την Κένυα.

«Είχα στήσει οκτώ οδοντιατρεία σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας. Δύο φορές τον χρόνο, εγκατέλειπα τα πάντα και βρισκόμουν σε κάποια γωνιά του κόσμου, όπου πάμπτωχοι άνθρωποι με είχαν ανάγκη», αναφέρει.

Οταν ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Αμυνας, η Σ. Λεοντοπούλου είχε ταξιδέψει και με C130 σε μία από τις αποστολές στην Αλβανία. Ποτέ όμως, όπως λέει, δεν μπορούσε να φανταστεί τι συνέβαινε γύρω της.

«Τρομάζω»
«Σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα πάθει και τρελαίνομαι, τρομάζω», μας εξηγεί. «Θα μπορούσαν να με είχαν μπλέξει. Τι πιο απλό να μου έλεγε ο Ζήγρας όταν ήμασταν παντρεμένοι “πάρε αυτά τα χρήματα για να αγοράσεις -για παράδειγμα- ένα σπίτι”. Κι εγώ θα βρισκόμουν, χωρίς να έχω ιδέα, αναμεμειγμένη σε διακίνηση “μαύρου” χρήματος».

Αντί γι’ αυτό, προτίμησε να χωρίσει χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ ως διατροφή. Και τώρα βγαίνει ήρεμη στο καταπράσινο μπαλκόνι της, χαϊδεύει τις αζαλέες, τη βουκαμβίλια και τη ροδιά της και μας λέει χαρακτηριστικά: «Εγώ αυτό το μπαλκόνι έχω. Τίποτε άλλο. Καλλιεργώ τα φυτά μου και νιώθω να παίρνω ζωή».
borioipirotika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου