Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι Τσάμηδες και οι Έλληνες στηρίζουν το ίδιο πρόσωπο για πρόεδρο της Αλβανίας!






Οι Τσάμηδες και οι Έλληνες της Αλβανίας στηρίζουν το ίδιο πρόσωπο για πρόεδρο της Δημοκρατίας στη γειτονική χώρα.

Τον πρώην πρωθυπουργό Φάτος Νάνο, ο οποίος θέλει να γυρίσουν οι Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, όπως αναφέρει η «Κάτοψη».

Ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος Σπετίμ Ίντριζι ανέφερε ότι «επιθυμεί την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί είναι συναινετικό πρόσωπο με σαφές πολιτικό προφίλ».


Την ίδια στιγμή ο Β. Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ, εξέφρασε τη στήριξή του προς το πρόσωπο του κ. Φάτος Νάνο, ως υποψήφιου για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Ντούλες τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει την υποψηφιότητα Νάνου.

Η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας έχει οδηγήσει σε διαδικασίες διαλόγου. Μια τέτοια πολιτική τακτική θα προσφέρει στη χώρα τις απαραίτητες εξελίξεις». Βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια στήριξης του Φάτος Νάνο για την προεδρία της αλβανικής δημοκρατίας από το τσάμικο κόμμα και το ΚΕΑΔ.

Οι Τσάμηδες είναι στο πλευρό του, γιατί έχει υιοθετήσει τις αλυτρωτικές βλέψεις τους σε βάρος της Θεσπρωτίας…

Το ΚΕΑΔ τον στηρίζει ως πολιτικό πρόσοωπο, που έχει ευρύτερη απήχηση και αποδοχή στην αλβανική κοινωνία και μπορεί να αναδείξει το ευρωπαϊκό πρόσωπο της Αλβανίας.

Δεν μπορεί, όμως, να στηρίζει τον ίδιο υποψήφιο με τους Τσάμηδες. Βορειοηπειρώτες ζητούν να αποσύρει την υποστήριξή του το ΚΕΑΔ. Δεν είναι λογικό να «συμμαχεί» με τον Σπετίμ Ίντριζι για την εκλογή του Φάτος Νάνο. Ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος εκτός των άλλων ζητάει και αναγνώριση «γενοκτονίας των Τσάμηδων» , αλλά και επιστροφή τους «στις εστίες τους».






http://www.prionokordela.gr/diethnh/oi-tsamides-kai-oi-ellines-stirizoyn-to-idio-prosopo-gia-proedro-tis-alvania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου