Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ και άρση του εμπολέμου – για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροιΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δια την μονομερή άρσιν του εμπολέμου μετά της Αλβανίας
(28-8-1987)


Από την ακριτικήν Ιερά Μητρόπολιν Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, όπου μόλις προ τεσσάρων ημερών έληξε το μεγαλειώδες Α΄ Πανελλήνιον Επιστημονικόν Συνέδριον «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» καταγγέλομεν ευθαρσώς και εντόνως την πρα΄ξην της Κυβερνήσεως, δια το συντελεσθέν έγκλημα εθνικής μειοδοσίας, το οποίον συνιστά η μονομερής άρσις της εμπολέμου καταστάσεως μετά της Αλβανίας, χωρίς να προηγηθή η διασφάλισις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.


Η Κυβέρνησις, με την αντεθνικήν και αντισυνταγματικήν, μονομερή άρση του εμπολέμου, καθίσταται υπόλογος ενώπιον του Θεού, του Έθνους και της Ιστορίας. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου εγκαταλείπονται εις την διάθεσιν των Αλβανών, οι οποίοι ανενόχλητοι, θα συνεχίσουν πλέον το εγκληματικόν τους έργον του πλήρους αποχριστιανισμού και αφελληνισμού των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών. Διο και καλούμεν τα πολιτικά κόμματα όπως ζητήσουν την έκτακτον σύγκλησιν της Βουλής, προκειμένου να θέσουν την κυβέρνησιν προ των ιστορικών ευθυνών της.


Το εμπόλεμον ήταν ένα διαπραγματευτικό «ατού» εις τα χέρια της Ελλάδος δια να ζητήση από τους Αλβανούς τον σεβασμόν της θρησκείας, της Ελληνικής γλώσσης, της Ελληνικής παιδείας, ως και την αποφυλάκισιν και απελευθέρωσιν των χιλιάδων φυλακισμένων και εξορίστων. Με την άρσιν τώρα του εμπολέμου, απεκαλύφθη εις τα πράγματα ότι η πολιτική της Κυβερνήσεως είναι σαφώς φιλοαλβανική και καθόλου φιλοβορειοηπειρωτική. Διότι η Αλβανία θα ομιλεί πλέον από θέση ισχύος, ενώ εμείς θα την εκλιπαρούμεν δια να δώσει «ψιχία» δικαιωμάτων εις τους Βορειοηπειρώτας - όχι βεβαίως εκείνα τα οποία είναι υποχρεωμένη να δώση από το Πρωτόκολλον της Κέρκυρας και τους Διεθνείς Οργανισμούς, αλλ’ όσα το θηρίον αυτό της Αποκαλύψεως, δια λόγους προσχημάτων και μόνον και «δια τα μάτια του κόσμου», θα λέγει ότι προσφέρει. Εις την ουσίαν θα συνεχίση ανεξέλεγκτα την εξόντωσιν του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, αφού δεν εδίστασε να εξοντώση και αυτόν τον πρωθυπουργόν Σέχου και πολλούς άλλους υπουργούς.


Είμεθα υποχρεωμένοι από της θέσεως αυτής να δηλώσωμεν προς τον Ελληνισμόν του εσωτερικού και του εξωτερικού, ιδιαίτατα δε προς τον υπόδουλον Ελληνισμόν της Βορείου Ηπείρου, ότι θα συνεχίσωμεν τον αγώνα, μέχρις ότου τα δίκαια και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού εύρουν την εθνικώς ενδεδειγμένην λύσιν. Και τούτο, διότι κανένα έθνος δεν απεμπολεί τα δικαιώματα του. Ημείς οι Έλληνες, διατί να θυσιάζωμεν τα εθνικά συμφέροντα επ’ ωφελεία ξένων, είτε Αμερικανοί λέγονται είτε Ρώσοι είτε, πολύ χειρότερον Αλβανοί;


Σύνθημα μας λοιπόν θα είναι:
«Νυν υπέρ πάντων αγών»


Ο Δρυϊνουπόλεως ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Το σχόλιο μας: Να συμπληρώσουμε ότι ο αείμνηστος Ιεράρχης δεν χαριζόταν σε κανέναν, αφού την ίδια κριτική και ακόμα σκληρότερη έκανε και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με υπουργό εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά, τέσσερα χρόνια αργότερα όταν η Ελλάδα υπερψήφισε την ένταξη της Αλβανίας στη ΔΑΣΕ (σημερινό ΟΑΣΕ), με το πρόσχημα του ελέγχου "εκ των έσω" (διαβάστε εδώ). Η ίδια μειοδοτική πολιτική να μην ξεχάσουμε ότι συνεχίστηκε και επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή όταν με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε την Σύνδεση και Σταθεροποίηση της Αλβανίας με τις ευρωπαϊκές κοινότητες (15-1-2009) και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ (17-2-1009).
toorama

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩς ΚΕΑΔ-ΜΕΓΚΑ, ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή