Τρίτη 1 Μαΐου 2012

«Το βρόμικο παιχνίδι της Φώφης με τις εισαγωγές ψηφοφόρων» - επιμένει η εφημερίδα Δημοκρατία




ΔΩΔΕΚΑ χρόνια μετά τις εκλογές ίου 2000, τότε που το ΠΑΣΟΚ καταγγελλόταν για βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος, η ιστορία επαναλαμβάνεται με σειρά αποκαλύψεων για αθρόες αποδόσεις της ελληνικής ιθαγένειας σε κατοίκους διάφορων εθνικοτήτων. Σε περίοπτη θέση στο κάδρο των ευθυνών βρέθηκε η νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με την προηγούμενη ιδιότητά της ως αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών, η οποία έβαζε και την υπογραφή της για την «ελληνοποίηση» αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα.


Η ίδια αντέδρασε χθες, έπειτα από νέο δημοσίευμα που αναφερόταν σε «Αλβανούς, Λίβυους και Σέρβους», ισχυριζόμενη ότι πρόκειται μόνο για Βορειοηπειρώτες. Θα περίμενε κανείς όμως να το πράξει και τις προηγούμενες ημέρες, όταν αλβανικές εφημερίδες με πρωτοσέλιδους τίτλους ανέφεραν: «Το ΠΑΣΟΚ εισάγει ψήφους από την Αλβανία». (σημείωση: Όπως έχουμε αναφέρει και πάλι η αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare "ανακάλυψε" την είδηση από τη σελίδα μας, και δεν διαθέτει κάποια πρωτογενή πηγή, εκτός από την αντιγραφή των ελληνικών δημοσιευμάτων. Η συγκεκριμένη εφημερίδα μάλιστα συνηθίζει να αποσπά ειδήσεις από μπλογκς του Βορειοηπειρωτικού χώρου και να τα κάνει πρωτοσέλιδα)


Εκείνο όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι πώς η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά και εκλογικά, επικεντρώνοντας την απάντησή της μόνο στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με κατοίκους άλλων εθνικοτήτων που ελληνόποιουνται. «Τους καλώ όμως να κοιτάξουν στα μάτια τους Βορειοηπειρώτες και να τους εξηγήσουν μέχρι πότε θα έπρεπε να περιμένουν για να αναγνωριστεί και τυπικά αυτό που είναι, δηλαδή Έλληνες» αναφέρει υποκριτικά στο τέλος της ανακοίνωσής της.
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/05/blog-post_7770.html

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλούμε όπως αναγραφεί πλήρως το όνομα της ιστοσελίδας μας από την οποία αναδημοσιεύσατε την ανάρτηση! http://borioipirotika.blogspot.com
    Σε ενεργό λίνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή