Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πρόεδρος Αλβανικής Βουλής: Οι Τούρκοι έχουν Αλβανικό αίμα!






Η Τουρκία είναι κάτι περισσότερο από έναν στρατηγικό εταίρο. Με τη δήλωση αυτή άρχισε η Πρόεδρος της Αλβανικής βουλής Γιοζεφίνα Τοπάλι την κοινή συνέντευξη Τύπου με τονΤούρκο ομόλογο, Çemil Çiçek. Η Τοπάλι εκτίμησε ότι η Τουρκία έχει δεκαπλασιάσει τις επενδύσεις της στην Αλβανία, μετατρεπόμενη έτσι σε ένα σημαντικό οικονομικό και όχι μόνο πολιτικό εταίρο. Περαιτέρω ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

«Η επίσκεψη του Προέδρου του Τουρκικού κοινοβουλίου έρχεται με αφορμή την 100η επέτειο από την Ανεξαρτησία της Αλβανίας και εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ο Πρόεδροςσυνοδεύεται από βουλευτές Αλβανικής καταγωγής. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον ομόλογό μου, στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας για την υποστήριξη στην αύξηση του αριθμού των κρατών έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο », - δήλωσε ο Τοπάλι.

Στη συνέχεια η κα. Τοπάλι υποστήριξε τις προγενέστερες δηλώσεις Μπερίσα περί δεσμών αίματος Αλβανών και Τούρκων, που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις. «Ο κ. Πρωθυπουργός είχε δίκιο όταν είπε ότι υπάρχει Αλβανικό αίμα στον Τουρκικό λαό», - τόνισε η Τοπάλι υπενθυμίζοντας το γεγονός ότι η τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούταν από πολλούς Αλβανούς (σε καταγωγή).
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/05/blog-post_3022.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου