Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Τα κονδύλια για Ιόνια βρέθηκαν, τα εργοτάξια θα δουλέψουν…


Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε χθες βράδυ από την Πάτρα
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Τα κονδύλια για Ιόνια βρέθηκαν, τα εργοτάξια θα δουλέψουν…
Η Δυτική Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης…


• «Το σύνολο του Δυτικού Άξονα της χώρας, από τα Γιάννενα μέχρι την Καλαμάτα, ζουν έναν συγκοινωνιακό αποκλεισμό για δεκαετίες. Χάνουν σε εισόδημα, χάνουν σε ανταγωνιστικότητα, χάνουν σε ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. Δρόμοι δεν υπάρχουν, τρένο της προκοπής δεν υπάρχει, τα λιμάνια παλιά ή μισοφτιαγμένα (όπως στην Πάτρα). Το ΠΑΣΟΚ είναι εύκολο σε υποσχέσεις και παίρνει άριστα στα ψέματα. Από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, έταζε να μειώσει τα διόδια στην Πατρών – Αθηνών, αλλά το μόνο που κατάφερε, ήταν να «σκοτώσει» και την κατασκευή των νέων αυτοκινητόδρομων. Τώρα, ειδικά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταφορά κονδυλίων του ΕΣΠΑ ως εγγυήσεις για το δανεισμό, οι αυτοκινητόδρομοι μπορούν να ξεκινήσουν και αυτό θα γίνει το συντομότερο. Ώστε να πάψει πια η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στην Πατρών – Κορίνθου, αλλά και στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων».
Με αυτά τα λόγια, από την Πάτρα, όπου μίλησε χθες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε, ότι τα έργα πνοής για την Ήπειρο, όπως η Ιόνια Οδός, ο Ε-65 και η Ολύμπια Οδός θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν, δίνοντας σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα σε χιλιάδες ανθρώπους δουλειά.
Με μόλις 5 ημέρες να απομένουν για τις εκλογές, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε από την Πάτρα σύνθημα νίκης, τονίζοντας, ότι το όραμα της παράταξης είναι «μια πλούσια χώρα και ένας μονιασμένος λαός, στο δρόμο της ανάπτυξης».

Η ανάπτυξη…
Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι στόχος της Ν.Δ. είναι να φέρει αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Αυτές οι ευκαιρίες είναι που θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας, είπε ο κ. Σαμαράς.
«Το κράτος θα τρέχει, δεν θα σέρνεται. Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα αναπνέει δεν θα αργοπεθαίνει από ασφυξία. Και το κράτος θα είναι δίπλα στον επιχειρηματία. Θα απενεχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα!» σημείωσε.

Επίθεση…
Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε σφοδρά στην έως τώρα πολιτική του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον άλλων κομμάτων, τονίζοντας, ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
«Το ΠΑΣΟΚ θέλει, απλά, να πέσει στα μαλακά. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου. Δεν προσφέρουν διέξοδο. Δεν εξηγούν τι θα κάνουν. Ψήφος στα υπόλοιπα κόμματα σε αυτές τις εκλογές δεν είναι απλά «χαμένη ψήφος»! Είναι φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ!» είπε με έμφαση ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι απορρίπτει τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, κάτι που έχει άμεση ανάγκη η κοινωνία.

Η λαθρομετανάστευση…
Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ένα πρόβλημα που εκτός από την Πάτρα, μαστίζει και την Ήπειρο.
«Πρώτος νόμος της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Νόμος Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα «μαγνήτη» για τους παράνομους ετανάστες» είπε και επανέλαβε τη δέσμευσή του, ότι θα καταργήσει το συγκεκριμένο Νόμο.

Στους νέους…
Νωρίτερα χθες, μιλώντας σε νέους επαγγελματίες, επιστήμονες και ανέργους, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε ισχυρή εντολή την Κυριακή. «Ο κόσμος δεν θέλει ακυβερνησία, θέλει να υπάρχει μια ισχυρή εντολή για να γίνουν τολμηρά πράγματα, μιλάμε για ισχυρή εντολή» είπε και ζήτησε «να σπάσουμε τα κατεστημένα του χθες και να προχωρήσουμε σε νέες λύσεις με μια πολιτική που να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες πολίτες και πάνω από τα κόμματα. Το ζητούμενο είναι να αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες για να γίνει ορμητικό το ποτάμι που θα μας πάει στην ανάπτυξη».
Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας, ότι «βλέπω κομματικά σχήματα, όπως η Χρυσή Αυγή, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν ιδεολογία, μόνο αυγή δεν είναι. Είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού, χαιρετούν ναζιστικά και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι Γερμανοί που επέβαλαν την κατοχή στους Έλληνες, τη χειρότερη πείνα».
proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου