Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ισχυρή έκρηξη κοντά την Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα, νεκρός Παλαιστίνιος


Στόχος ο Παλαιστίνιος και όχι η Αμερικανική Πρεσβεία
Ο χώρος έκρηξης επί της οδού Budi



Μπορεί η έκρηξη βόμβας πλησίον της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα, αλλά και ο θάνατος Παλαιστίνιου από την έκρηξη, να είχαν "άρωμα" τρομοκρατικής ενέργειας με στόχο τις ΗΠΑ, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό.



Σύμφωνα με τις αρχές, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην πόρτα του θύματος και ενεργοποιήθηκε μόλις αυτή άνοιξε, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν τηλεκατευθυνόμενη. Η βόμβα ενεργοποιήθηκε κατά τη δεύτερη έξοδο του θύματος από το σπίτι στις 8:00π.μ, καθώς προηγουμένως είχε εξέλθει για να συνοδεύσει τον γιό του στο σχολείο. Ο Παλαιστίνιος Anwar Rizik έμεινε νεκρός από τα σοβαρά τραύματα που του προκάλεσε η έκρηξη.





Πιθανό ενδεχόμενο για τα αίτια της επίθεσης, ανακύπτει η επαγγελματική ιδιότητα του θύματος, ως αναπληρωτή μάνατζερ σε εργοστάσιο τσιμέντου στην περιοχή Fushë-Krujë, ενώ διενεργούνται έρευνες προς πάσα κατεύθυνση.



Η γειτνίαση της διώροφης μονοκατοικίας του Παλαιστίνιου όπου σημειώθηκε η έκρηξη με την Αμερικανική Πρεσβεία έθεσε σε συναγερμό την Αλβανική αστυνομία από την πρώτη στιγμή.






Απ' τα Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου