Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Από το "Μείνετε στα πατρώα εδάφη" στο "Κάτοικοι Ελλάδος 20 χρόνια"





Ο Σαμαράς στις 25 Οκτωβρίου 1990 είχε επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα την Δερβιτσάνη και την Γορατζή και μέσα στους πανηγυρισμούς είχε αναφέρει:
Αδέρφια προετοιμαστείτε σας περιμένουν ραγδαίες εξελίξεις. Χαίρομε που σφύζει αυτός ο τόπος από τα νιάτα του και να μείνετε στα πατρώα σας εδάφη!
Η τρικομματική κυβέρνηση του 2012 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρα, 22 χρόνια μετά,  ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο (ή αλλιώς Μνημόνιο 3) το οποίο αναφέρει εκτός των άλλων:
Τίθενται οι προϋποθέσεις για τον εξορθολογισμό της σύνταξης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων,καθώς θα απαιτείται πλέον να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ενδιαφερόμενοι σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το ύψος αυτής. Επίσης, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 67ο έτος της ηλικίας και να αποδεικνύεται η μόνιμη και νόμιμη διαμονή του αιτούντος στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση.
Δηλαδή κατά κύριο λόγο όσοι μείνατε να φυλάτε τις Θερμοπύλες  του Βορειοηπειρώτικου Ελληνισμού από δω και μπρος είστε μόνοι σας.

Ο Σαμαράς λοιπόν 22 χρόνια μετά σιγουρεύει ότι οι Βορειοηπειρώτες θα μείνουν στα πατρώα εδάφη γιατί δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει η μητέρα Ελλάδα. Οπότε το σύνθημα «Η Βόρειος Ήπειρος δεν ξεχνά και στηρίζει Σαμαρά» πρέπει να γίνει «Η Βόρειος Ήπειρος δεν ξεχνά Σαμαρά»

Πρώτη δημοσίευση: North Epirus Online 09/02/2013

2 σχόλια: