Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Κέρκυρα: Πτώση άνω του 23% σημείωσαν οι αφίξεις στο λιμάνι

ΣHMANTIKH κάμψη των αφίξεων στο λιμάνι της Κέρκυρας που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε και το 23% σε σχέση με πέρυσι, καταγράφηκε τον Οκτώβριο, τόσο στις γραμμές Κέρκυρας - Ιταλίας και Κέρκυρας - Πάτρας όσο και στα δρομολόγια με την γειτονική Αλβανία.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, στη γραμμή Κέρκυρας - Ιταλίας σημειώθηκε μείωση 9%, ενώ το 5,7% και 8,6% άγγιξε η κάμψη στην κίνηση των πορθμειακών γραμμών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας.
Την ίδια ώρα σημαντική κάμψη της
τάξεως του 16,2% παρατηρήθηκε στα δρομολόγια Πάτρας - Κέρκυρας, ενώ η μείωση των αφίξεων από την Αλβανία έφτασε το 23,4%.
Γενικά η τουριστική κίνηση μέσω του λιμένα της Κέρκυρας ήταν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου στην περιοχή, αισθητά μειωμένη, παρά τις αισιόδοξες προοπτικές που είχε δημιουργήσει η λειτουργία της Εγνατίας Οδού. Γενικά φέτος ο εσωτερικός τουρισμός ήταν ιδιαίτερα πεσμένος για την Κέρκυρα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα στοιχεία του λιμεναρχείου.

express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου