Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δάνειο 10 εκατ. του «Υγεία» από Παρευξείνια Τράπεζα

ΔΑΝΕΙΟ ύψους 10 εκατ. ευρώ στην εταιρία «Hygeia Hospital Tirana ShA» για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας του νοσοκομείου του ομίλου «Υγεία» στα Τίρανα χορήγησε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου «Παρευξείνια», με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία συμμετέχει με το ίδιο ποσό και τους ίδιους όρους, όπως και η Παρευξείνια. Η μελέτη αξιολόγησης της αγοράς και των χρηματοπιστωτικών παραμέτρων του δανείου (due-diligence), χρηματοδοτήθηκε από το Ειδικό Ταμείο Τεχνικής Συνεργασίας, που έχει ιδρύσει η Αυστριακή Τράπεζα Ανάπτυξης (OeEB) ειδικά για την Παρευξείνια Τράπεζα και το οποίο διαχειρίζεται αποκλειστικά η τελευταία.



O γενικός γραμματέας της διακρατικής τράπεζας, Γεώργιος Κοττάς, κατά την υπογραφή της δανειοδοτικής σύμβασης δήλωσε πως «το έργο θα έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη, ενώ συγχρόνως θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης και θα καθιερώσει νέες ιατρικές τεχνολογίες και τεχνογνωσία στη χώρα. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την τράπεζα, καθ'Α ότι αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επενδυτικής συνεργασίας δύο χωρών-μελών (Ελλάδας και Αλβανίας) της Παρευξείνιας».
Η χρηματοδότηση του νοσοκομείου αναμένεται να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των ιδιωτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στην Αλβανία και τις γειτονικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου