Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σαλί Μπερίσα χαρακτηρίζει "ρατσιστικές συκοφαντίες" τις κατηγορίες που του απευθύνει η Politika

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που διατυπώνει σε βάρος του η εφημερίδα του Βελιγραδίου "Politika", χαρακτηρίζοντάς τις "ρατσιστικές συκοφαντίες οι οποίες αποτελούν τμήμα της αντιαλβανικής υστερίας που κατευθύνεται από τον Ντικ Μάρτι".
Για τον Μπερίσα, η εν λόγω εφημερίδα είναι "ο εκπρόσωπος των σερβικών υπερεθνικιστικών κύκλων, ο τυφλός δικηγόρος της γενοκτονίας που διαπράχθηκε από τους Σέρβους στη Βοσνία και στο Κόσοβο" και "οι κατηγορίες της δεν είναι παρά ρατσιστικές συκοφαντίες", όπως ο ίδιος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Όπως παρουσιάζονται αυτές οι κατηγορίες, είναι προς τιμήν μου", δήλωσε ο Μπερίσα προσθέτοντας ότι η Αλβανία παραμένει "ανοικτή σε οποιαδήποτε έρευνα της Eulex και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που συνδέεται με τον πόλεμο στο Κόσοβο και με άλλες υποθέσεις, έστω κι αν έχουν ήδη γίνει έρευνες".


Η "Politika" κατηγορεί σήμερα τον αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι ήταν ο κύριος υπεύθυνος ενός εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων που διεξήγετο στην Αλβανία στη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσόβου (1998-1999).
"Στο παρελθόν, ο γερουσιαστής Ντικ Μάρτι και η Politika είχαν ήδη εξαπολύσει σκληρές επιθέσεις κατά της επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και κατά της ανεξαρτησίας του", δήλωσε ο Μπερίσα.
"Οι συκοφαντίες που η Politika και ο Ντικ Μάρτι εξακολουθούν να διαδίδουν στις μέρες μας, το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν τον τυφλό ρατσισμό τους και τη μεγάλη απογοήτευσή τους μπροστά στην ελευθερία ενός λαού", σύμφωνα πάντα με τον Μπερίσα.
Γ.Α. 



http://www.express.gr/news/world/399020oz_20101227399020.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου